Υβριστικό παραλήρημα κατά Ελλάδας και Μητσοτάκη από Ερντογάν: Θα δείτε την τρέλα των Τούρκων, δεν συζητάμε μας προκαλείτε

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της διάρκειας της οκρωμοσίας νέων μελών του Συνταγματικού Δικαστηρίου epa08998259 EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE




Σφοδρή παραληρηματική μετωπική επίθεση κατά της Ελλάδας και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες από την επίθεσή του στον Εμανουέλ Μακρόν, ο πρόεδρος της Τουρκίας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του προχώρησε σε μια πραγματικά πρωτοφανή επίθεση και σε απειλές του τύπου «θα δείτε την τρέλλα των Τούρκων».

Προφανώς στριμωγμένος από τις εξελίξεις και ενώ τα μηνύματα που λαμβάνει από τις ΗΠΑ είναι ανησυχητικά για τον ίδιο και το κα θεστώς του ο… κακομαθημένος πρόεδρος της Τουρκίας «προειδοποίησε» ότι θα αποχωρήσει από τις διερευνητικές επαφές. Και κατηγόρησε τον Ελληνα πρωθυπουργό ότι τον «προκάλεσε» προτρέποντάς τον μάλιστα «να συνειδητοποιήσει τη θέση του», ενώ αναφερόμενος στον Κυπριακό επανέλαβε πως «μοναδική λύση είναι η λύση των δυο κρατών».

Ο Ερντογάν με εξαιρετικά δηκτικό ύφος δήλωσε ότι παρότι η Τουρκία συμφώνησε να προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών ο Ελληνας πρωθυπουργός “προκάλεσε” και σ’ αυτό το σημείο προέτρεψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη “να συνειδητοποιήσει τα όριά του” καθώς “οι φίλοι του στην ΕΕ τους οποίους εμπιστεύθηκε, τον εγκατάλειψαν”.

  • “Εμείς δεν θα στηριχτούμε σε κανέναν, θα σταθούμε όρθιοι μόνοι μας” πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε με πρωτοφανή γλώσσα προς τον Ελληνα πρωθυπουργό: “Ετσι θα δεις τους τρελούς Τούρκους”!

Χαρακτηριστικά ο  Ερντογάν είπε: «Εγώ έκανα μια δήλωση πως μπορούμε να συναντηθούμε με τον Μητσοτάκη. Έκανα αυτή τη δήλωση κι εγώ είδα πως ο Μητσοτακης με προκαλεί. Είπαμε να ξεκινήσουν οι συναντήσεις των διαβουλεύσεων, με την παλιά τους ονομασία , οι διερευνητικές επαφές, και ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα στο Ντολμάμπαχτσε. Η δεύτερη συνάντηση θα γινόταν την Αθήνα. Ο Μητσοτάκης με προκάλεσε. Όταν εσύ με προκαλείς πως να συναντηθούμε εμείς οι δυο; Eσύ πρώτα πρέπει να ξέρεις τα όρια σου. Αν πράγματι επιζητείς την  ειρήνη μη με προκαλείς. Να μάθεις  τα όρια σου. Αν δεν ξέρεις τα όρια σου, σημαίνει πως εσύ έριξες κλωτσιά στο τραπέζι, δραπέτευσες από το τραπέζι. Εμείς δεν φύγαμε από το τραπέζι. Κι αν συνεχιστεί έτσι εμείς μαζί σου δεν μπορούμε να κάτσουμε στο τραπέζι».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Ερντογάν, είπε: “Η Ελληνική πλευρά δεν έκανε την ελάχιστη αλλαγή στην στάση της αγνοώντας τους Τουρκοκύπριους στο νησί. Η λύση των δυο κρατών είναι η μοναδική λύση για την Κύπρο, το ομοσπονδιακό σύστημα δεν υπάρχει πλέον ως επιλογή στην ατζέντα”.

Με πληροφορίες από Reuters, Daily Sabah/ Hurriyet

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Θρασύτατη επίθεση Ερντογάν κατά Μακρόν: Έχετε στα χέρια σας αίμα από την Αλγερία, εμείς… δεν έχουμε

Εξωγήινος ο Ερντογάν: Θέλει να πάει στη Σελήνη το 2023, ενώ η οικονομία της Τουρκίας καταρρέει [photo]

Η πλειοψηφία των μελών της Γερουσίας επιτίθεται στον Ταγίπ: Καλούν τον Μπάιντεν να παρέμβει άμεσα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: