Μέγα πρόβλημα… Οι Ισραηλινοί έπιασαν τους Τούρκους στα πράσα: Δίκτυο μεταφοράς μετρητών στη Χαμάς

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Beni Gantz (Α) με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ, στην Ιερουσαλήμ. EPA, Ariel Hermoni / Ministry of Defense HANDOUT




Στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας ISRAEL HAYOM αναφέρεται ότι αποκαλύφθηκε και εξουδετερώθηκε δίκτυο μεταφοράς χρημάτων από την Τουρκία στη Χαμάς.

Ο υπουργός Άμυνας Beni Gantz υπέγραψε εντολή για την κατάσχεση χρημάτων- συγκεκριμένα 121 χιλιάδων δολαρίων- που βρέθηκαν μέσα σε κοντέινερ τουρκικών εμπορικών εταιρειών.

Ο αρθρογράφος LILACH SHOVAL γράφει ότι αποστολέας είναι η Χαμάς που εδρεύει στην Τουρκία και τα χρήματα προορίζονταν για τα στελέχη της Χαμάς στην Ιουδαία και Σαμάρεια.

Είναι βέβαιο ότι τα χρήματα πρόσφερε η τουρκική κυβέρνηση, η οποία κατά τα άλλα ζητά βελτίωση των σχέσεων της με το Ισραήλ. Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου έθεσε ως απαράβατο όρο για τη βελτίωση των σχέσεων την εκδίωξη της Χαμάς από το τουρκικό έδαφος.

Ο Beni Gantz συνεχάρη τις δυνάμεις “για την επιτυχία της επιχείρησή τους και την παρεμπόδιση μεταφοράς χρημάτων που αποτελούν την κινητήρια δύναμη τρομοκρατικών οργανώσεων”, τονίζοντας ότι «το Ισραήλ θα συνεχίσει να καταπολεμά την τρομοκρατία και τις υποδομές της και στο Ισραήλ και στο εξωτερικό».

Τίτλος του κειμένου: «Αποκαλύφθηκε το δίκτυο μεταφοράς χρημάτων της Χαμάς»
Υπότιτλος: «Σε επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας, κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Ασντόντ κοντέινερ με δεκάδες χιλιάδες δολάρια τα οποία έφτασαν από την Χαμάς μέσω Τουρκίας και προορίζονταν για ενεργά μέλη της οργάνωσης στην Ιουδαία και Σαμάρεια – Gantz : “Θα συνεχίσουμε να καταπολεμάμε την τρομοκρατία”»

ΕΞΑΛΛΟΥ: Η ιστοσελίδα ARUTZ 7 γράφει ότι στην επιστολή του προς τον Ταγίπ Ερντογάν, ο ηγέτης της Χαμάς εξέφρασε την εκτίμησή του προς στην Τουρκία για την υποστήριξή της προς στον παλαιστινιακό λαό.

Ενημέρωσε τον Erdogan σχετικά με τα αποτελέσματα των συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν από τους εκπροσώπους των παλαιστινιακών οργανώσεων, σχετικά με τη διεξαγωγή γενικών εκλογών.

Επίσης, ευχαρίστησε την Τουρκία, που μαζί με την Αίγυπτο, το Κατάρ και τη Ρωσία «εγγυώνται την εφαρμογή της εθνικής συμφωνίας συμφιλίωσης». Στην επιστολή του, ο Ismail Haniyeh σημειώνει ότι η Χαμάς είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και να συμμετέχει στις παλαιστινιακές κοινοβουλευτικές εκλογές, στις προεδρικές εκλογές και στις εκλογές για το Εθνικό Παλαιστινιακό Συμβούλιο.

Ο αρθρογράφος: DALIT HALEVI γράφει ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο Erdogan να ενεργήσει ώστε να διεξαχθούν οι εκλογές εγκαίρως, να εξασφαλισθεί η ελευθερία ψήφου στην Ιουδαία και Σαμάρεια και στη Λωρίδα της Γάζας.

Τέλος, ζήτησε από την Τουρκία να ασκήσει πίεση προς το Ισραήλ ώστε να μη θέσει εμπόδια στην πραγματοποίηση των εκλογών, όπως επίσης, και να επιτρέψει τη διεξαγωγή τους στην «κατεχόμενη Ιερουσαλήμ».

Τέλος, o Haniyeh εξέφρασε την επιθυμία να συμμετάσχει η Τουρκία στην επίβλεψη των εκλογικών διαδικασιών και της ζήτησε να εγγυηθεί, μαζί με τη διεθνή κοινότητα, να γίνουν σεβαστά τα αποτελέσματά τους.

Τίτλος: «Η Χαμάς ενδιαφέρεται για τουρκική επίβλεψη κατά τις εκλογές»
Υπότιτλος: «Η ηγέτης της Χαμάς απευθύνθηκε στον Πρόεδρο Erdogan ζητώντας να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ ώστε να επιτρέψει την διεξαγωγή των εκλογών για το παλαιστινιακό κοινοβούλιο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ»

Μιχάλης Ιγνατίου σε Omega Tv: Ο «κωδικός 3+1» το κλειδί των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: