Μέγα νέο πρόβλημα: Αύξηση των μεταλλαγμένων στελεχών από Βρετανία και Νότια Αφρική (video)

Στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια λειτουργίας σε εκκλησία στο Ναύπλιο εν μέσω της πανδημίας που επέφερε ο covid-19 στην Ελληνική επικράτεια , Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Η πανδημία συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στην Ελλάδα και οι ειδικοί να προβληματίζονται και να εξατάζουν από τώρατην παράταση της καραντίνας, όπως και την επέκταση του lockdown σε άλλες περιοχές.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία έφτασαν τις 248. Επίσης εντοπίστηκαν 332 νέα εντοπίστηκαν στην Περιφέρεια Αττικής εκ των οποίων τα 89 στο κέντρο της Αθήνας. Η Αχαΐα με 59 κρούσματα ξεπέρασε τη Θεσσαλονίκη όπου εντοπίστηκαν 53 νέες λοιμώξεις.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ: Ολοκληρώθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 η γονιδιωματική ανάλυση σε 178 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 29 Δεκεμβρίου 2020 έως και 3 Φεβρουαρίου 2021.

Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Λέσβου, Μυκόνου, Αχαΐας, Λακωνίας, Καρδίτσας και Λάρισας.

Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 94 στελέχη με μεταλλάξεις ειδικού ενδιαφέροντος (variants of concern). Από τα 94 στελέχη τα 93 ήταν θετικά στη μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012), ενώ ένα στέλεχος στη μετάλλαξη Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501V2) .

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 495 θετικά στελέχη για την παρουσία μετάλλαξης Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) και 9 για την παρουσία μετάλλαξης B.1.351/South Africa (Variant 501V2) από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 έως σήμερα. Τα 9 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501V2) είναι όλα εγχώρια κρούσματα, εκ των οποίων 7 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Μητσοτάκης: Το ραντεβού για εμβολιασμό είναι ραντεβού ζωής

“Το ραντεβού για εμβολιασμό είναι ραντεβού ζωής. Νοιαζόμαστε, προστατευόμαστε, εμβολιαζόμαστε”.

Αυτό σημειώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε αναρτήσεις του στο Twitter και στο facebook, τις οποίες συνοδεύει απο σχετικό βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν οι δημοφιλείς ηθοποιοί Γιώργος Κωνσταντίνου και Μάρω Κοντού, προτρέποντας τους πολίτες να εμβολιαστούν.

  • 662 κρούσματα, 301 διασωληνωμένοι, 23 θάνατοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ είναι 662, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 172.128, εκ των οποίων 51,9% άνδρες.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 301. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 86,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.218 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 248.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.126 θάνατοι. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη.

  • ΚΙΝΑΛ: Ανάγκη για επίταξη ιδιωτικών κλινικών για την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας

Επίταξη ιδιωτικών κλινικών για να αντιμετωπιστούν τα αυξημένα κρούσματα Covid-19 προκρίνει το Κίνημα Αλλαγής επικαλούμενο την πληρότητα που εμφανίζουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρει ότι «κατά τη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου Ευαγγελισμός πληρώθηκαν με ασθενείς, όλες οι διαθέσιμες κλίνες COVID. Ίδια κατάσταση διαμορφώνεται στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική».

Με αυτό το δεδομένο ασκείται δριμεία κριτική στην κυβέρνηση επειδή παρά την «τραυματική εμπειρία της Θεσσαλονίκης, δείχνει και πάλι απροετοίμαστη, πορεύεται χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό», όπως αναφέρει η ανακοίνωση .Προστίθεται ότι το υπουργείο Υγείας μεθοδεύει την αναστολή λειτουργίας άλλων, κρίσιμων για την υγεία των πολιτών κλινικών (πχ καρδιοχειρουργικών) για να δημιουργηθούν κλίνες για ασθενείς με τον ιό.

«Αυτή η επιλογή όμως υποβαθμίζει το δημόσιο σύστημα υγείας, στέλνει τους πολίτες που έχουν σοβαρές ασθένειες στον ιδιωτικό τομέα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική επιβάρυνση τους.

Είναι ώρα και ο ιδιωτικός τομέας να ενταχθεί επιτέλους στην προσπάθεια κατά της πανδημίας.

Ζητάμε την άμεση επίταξη κλινικών ιδιωτικών νοσοκομείων για την νοσηλεία ασθενών με τον ιό και την ένταξη ιδιωτών γιατρών για την λειτουργία τους. Η Κυβέρνηση οφείλει να προστατεύει πάνω από όλα τους πολίτες, όχι μόνο τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας», τονίζεται στην ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

  • Η γεωγραφική κατανομή των 662 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

48 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
41 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών
45 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών
20 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής
89 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών
36 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτιου Τομέα Αθηνών
53 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς

53 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

5 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ανδρου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

9 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

4 κρούσματα στην Π.Ε.Αρτας

59 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

4 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

1 κρούσμα στην Π.Ε Ημαθίας

7 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

2 κρούσματα στην Π.Ε Θήρας

2 κρούσματα στην Π.Ε Ιθάκης

9 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

5 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Κοζάνης

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

3 κρούσματα στην Π.Ε Λακωνίας

30 κρούσματα στην Λάρισας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

1 κρούσμα στην Π.Ε Λευκάδας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

3 κρούσματα στην Π.Ε.Μυκόνου

2 κρούσματα στην Π.Ε.Νάξου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Πρέβεζας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

2 κρούσματα στην Π.Ε Ρόδου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

12 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

11 κρούσματα υπό διερεύνηση

  • Eπεισόδια σε συγκέντρωση με αρνητές του κορονοϊού

Επεισόδια μικρής έντασης σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν αρνητές του κορονοϊού για τα περιοριστικά μέτρα, έπειτα από κάλεσμα που έγινε στο διαδίκτυο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως συγκεντρώθηκαν περίπου 300 άτομα και η ένταση προκλήθηκε όταν κάποιοι επιχείρησαν να κλείσουν την Λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή. Η Αστυνομία προχώρησε στη ρίψη χημικών για να διαλύσει τη συγκέντρωση.

ΑΚΟΜΑ: Άναψαν τα αίματα το απόγευμα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη όταν περίπου 100 άτομα που συμμετείχαν στην συγκέντρωση κατά των μέτρων και του lockdown στον Λευκό Πύργο αποκόπηκαν και κατευθύνθηκαν προς το σημείο που ήταν τα ΜΑΤ ρίχνοντας φωτοβολίδες προς την πλευρά τους.

Στη συνέχεια επέστρεψαν και πάλι στο σημείο που βρισκόντουσαν και οι υπόλοιποι συγκεντρωμένοι για να ξεκινήσουν πορεία προς τα ανατολικά της πόλης. Άτομα που συμμετέχουν στην συγκέντρωση έριξαν κάδους στο οδόστρωμα επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου. Λίγο αργότερα οι συγκεντρωμένοι διασπάστηκαν σε δυο ομάδες.

Η μια ομάδα αρχικά βρίσκονταν στο πλακόστρωτο προς ανατολικά, ενώ η άλλη ομάδα μπροστά από το Μακεδονία Πάλλας, επί της Μ.Αλεξάνδρου. Λίγο πριν τις 17:30 η οδός Μ. Αλεξάνδρου δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Η “Μήδεια” δεν χωρατεύει: “Μάχη” να μείνει ανοικτή η Αθηνών-Λαμίας, δοκιμάζονται Αττική και Εύβοια (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: