Με παραπομπές στον Καμμένο, ο Κοτζιάς απαντά σε Κυπριανού και Τσίπρα για το «αίτημα απομποπής» του

O πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς.




Τις δικές της απαντήσεις σε Α. Κυπριανού και Α. Τσίπρα δίνει η Κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ» επικεφαλής της οποίας είναι ο Νίκος Κοτζιάς μετά τις διαψεύσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ και του Α. Τσίπρα (μετά από χθεσινή συνέντευξη του  τέως ΥΠΕΞ στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος») ότι ο πρώτος είχε ζητήσει την αποπομπή του από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας.

Αρχικά η η Κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ», σχολιάζει ότι ο Άντρος Κυπριανού αποφεύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας του ζητήματος, και επαναλαμβάνει ότι ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ έθεσε το ζήτημα από τη Γενεύη και όχι μέσω μετάβασής του στην Αθήνα.

Σε δεύτερη ανακοίνωση της, μετά τη διάψευση του Αλέξη Τσίπρα στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ» αναφέρει ότι «αντιλαμβάνεται την ανάγκη του Α. Τσίπρα να συμπαρασταθεί στον φίλο του Α. Κυπριανού, όμως η δημόσια διαβεβαίωσή του ότι «ουδέποτε», ουδείς, ο Α. Κυπριανού ή οποιoσδήποτε άλλος του ζήτησε την αποπομπή του υπουργού Εξωτερικών δεν είναι ακριβής».

Προσθέτει, παράλληλα, ότι «όλη η Ελλάδα γνωρίζει, επί παραδείγματι, ότι υπουργός της Κυβέρνησης του Α. Τσίπρα ζήταγε ήδη από το καλοκαίρι του 2018 την αποπομπή του Ν. Κοτζιά από την Κυβέρνηση εξαιτίας του ονοματολογικού». «Οι Έλληνες γνωρίζουν και κρίνουν, τόσο το «ουδείς» όσο και το «ουδέποτε». Οση ισχύ έχουν αυτές οι διαβεβαιώσεις, άλλη τόση ισχύ έχει η δήλωσή του ως προς τον Α. Κυπριανού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο ζήτημα παρενέβη και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος με ανάρτηση του στο twitter, σημειώνει ότι  επιβεβαιώνει ότι «ο Άντρος Κυπριανού ουδέποτε είχε συνάντηση μαζί του πριν γίνει υπουργός Εξωτερικών, στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες ή οπουδήποτε αλλού».

«O Γ. Κατρούγκαλος διαβεβαιώνει ότι ουδέποτε συναντήθηκε πριν το 2019 με τον γγ του ΑΚΕΛ τον οποίον διατείνεται ότι τον γνώρισε μόλις τότε. Μας διαβεβαιώνει ότι δεν τον συνάντησε σε Λονδίνο, Μπαχάμες, Αθήνα και Βρυξέλλες ή όπου αλλού. Για τη Γενεύη που είναι το επίμαχο θέμα δεν μιλά. Δεν ήταν ο ίδιος και ο Α. Κυπριανού παρόντες στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό; Μήπως δεν θυμάται καλά;», ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς, δίνονταςι και δηλώσεις που είχαν γίνει. «Κάποιοι οφείλουν να σοβαρευτούν», σημειώνει ο οποίος επισυνάπτει και φωτογραφία του ιδίου με τον Γιώργο Κατρούγκαλο κατά την είσοδο της ελληνικής αντιπροσωπείας στη διάσκεψη της Γενεύης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Αδάμος Ζαχαριάδης
Ελλάδα, Αθήνα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διάψευση Τσίπρα: Δεν μου ζήτησε ποτέ ο Αντρος Κυπριανού αποπομπή του Νίκου Κοτζιά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: