Μαζικές παραιτήσεις στελεχών της επιχείρησης ηλεκτρισμού στο Τέξας, μετά τα μπλακάουτ από τη χιονοθύελλα

Eιδικά φορτηγά για την επισκευή ηλεκτρικών βλαβών κατά μήκος του δρόμου, στο Φορτ Γουόρθ στοΤέξας, στις 16 Φεβρουαρίου 2021. EPA / Ralph Lauer, μέσω ΚΥΠΕ




Κορυφαία διευθυντικά στελέχη του φορέα που διαχειρίζεται το ηλεκτρικό δίκτυο του Τέξας παραιτήθηκαν μαζικά χθες, Τρίτη, καθώς δέχονται πολλές επικρίσεις για την αποτυχία του συστήματος ηλεκτροδότησης της πολιτείας την περασμένη εβδομάδα, εξαιτίας της οποίας εκατομμύρια κάτοικοι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό.

Στο μεταξύ, λίγο περισσότεροι από 3,4 εκατομμύρια Τεξανοί σε 204 κομητείες εξακολουθούσαν χθες το βράδυ (τοπική ώρα) να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υδροδότηση, σε σύγκριση με τους περισσότερους από 7,9 εκατομμύρια ανθρώπους που αντιμετώπιζαν προβλήματα μια μέρα νωρίτερα.

Μια φονική χειμωνιάτικη καταιγίδα προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα εκτεταμένα μπλακάουτ σε όλο το Τέξας, μια πολιτεία ασυνήθιστη στο ακραίο ψύχος. Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και κατά την κορύφωση του φαινομένου είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση περισσότερων από 4 εκατομμύρια ανθρώπων.

Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, ο αντιπρόεδρος και δύο άλλοι διευθυντές του φορέα Electric Reliability Council of Texas (ERCOT) παραιτήθηκαν και οι παραιτήσεις τους ισχύουν από σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας.

«Παραιτούμαστε ώστε οι επικεφαλής της πολιτείας να μπορέσουν ελεύθερα να καθορίσουν την μελλοντική κατεύθυνση», έγραψαν η πρόεδρος Σάλι Τόλμπεργκ, ο αντιπρόεδρος Πίτερ Κράμτον και οι διευθυντές Τέρι Μπάλτζερ και Ρέιμοντ Χέπερ σε κοινή επιστολή παραίτησης.

«Η καρδιά μας είναι με όλους τους Τεξανούς που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς θέρμανση και χωρίς νερό σε θερμοκρασίες παγετού και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις τραγικές συνέπειες αυτής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης», πρόσθεσαν.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όστιν, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Στο Τέξας ο Μπάιντεν: Η χιονοθύελλα που έπληξε την Πολιτεία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: