Μα πως τα …καταφέρνει η Κίνα; Μόνο 30 κρούσματα σε 24 ώρες, σε πληθυσμό κοντά στο 1,5 δισεκ.

Οι Κινέζοι ετοιμάζονται να εορτάσουν το νέο κινεζικό έτος, στο Πεκίνο EPA, WU HONG




Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 30 επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, αριθμό ελαφρά αυξημένο σε σύγκριση με τα 25 της προηγουμένης.

Δεκαεπτά κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν, τους οποίους το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, παρέμεινε αμετάβλητος στους 12.

Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.411 ασθενείς με την COVID-19 (–105 από την προηγουμένη), 49 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (–17).

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται σε 4.636 νεκρούς επί συνόλου 89.649 μολύνσεων.

  • Βιετνάμ: 37 κρούσματα του νέου κορονοϊού, όλα συνδέονται με εργοστάσιο στην επαρχία Χάι Ντουόνγκ

Το υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ ανακοίνωσε σήμερα τον εντοπισμό 37 κρουσμάτων του SARS-CoV-2, τα οποία συνδέονται όλα με εργοστάσιο στην επαρχία Χάι Ντουόνγκ (βόρεια), όπου την περασμένη εβδομάδα διαγνώστηκε η πρώτη μόλυνση από τον νέο κορονοϊό έπειτα από σχεδόν δύο μήνες.

Οι ασθενείς έχουν τεθεί σε απομόνωση για να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης, τόνισε το υπουργείο.

Το ξέσπασμα εξαπλώθηκε από τη Χάι Ντουόνγκ σε τουλάχιστον 10 πόλεις και επαρχίας, ανάμεσά τους την οικονομική πρωτεύουσα Πόλη Χο Τσι Μινγκ και την πρωτεύουσα Ανόι.

Το Βιετνάμ συγκαταλέγεται στις χώρες που θεωρείται ότι μπόρεσαν να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία του νέου κορονοϊού. Ως εδώ έχει καταγράψει 1.948 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 35 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πεκίνο, China – Ανόι, Viet Nam

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ επιτέθηκε στη Συρία: Κτύπημα στην Κουνέιτρα, μόνο υλικές ζημιές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: