Κρατά το «μηδέν» στο 63,63% των αγώνων του ο Άρης

File Photo Παίκτες του Άρη ΑΠΕ-ΜΠΕ




Διπλή ανάγνωση είχε το 0-0 το οποίο παραχώρησε ο Άρης στον Παναιτωλικό την περασμένη Κυριακή,

στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League. Οι Θεσσαλονικείς ναι μεν «πέταξαν» δύο βαθμούς στη μάχη της δεύτερης θέσης, κράτησαν ωστόσο απαραβίαστη την εστία τους για 14η φορά στη φετινή διοργάνωση.

Είναι εντυπωσιακή η αμυντική συμπεριφορά του Άρη στον τρέχον πρωτάθλημα. Οι «κίτρινοι» έχουν δεχθεί συνολικά μόλις 13 γκολ σε 22 αγωνιστικές, καταφέρνοντας να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους σε 14 από τα παιχνίδια αυτά – ποσοστό 63,63%! Κοινώς, τα 13 γκολ παθητικό σημειώθηκαν σε οκτώ (8) ματς. Από την άλλη, η ομάδα των Μίχαελ Ένινγκ (1η αγωνιστική), Απόστολου Τερζή (2η αγωνιστική) και Άκη Μάντζιου (3η ως σήμερα) δεν κατάφερε να βρει δίχτυα μόλις σε πέντε (5) αγώνες, σημειώνοντας στους υπόλοιπους 17, συνολικά 27 τέρματα.

Κρατώντας το «μηδέν» στην άμυνα, ο Άρης εξασφαλίζει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πως θα φύγει από τον αγωνιστικό χώρο με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Για την ακρίβεια, αυτό συνέβη σε 12 από τα 14 ματς στα οποία δεν δέχθηκε γκολ – μόνο ο ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός) και πρόσφατα ο Παναιτωλικός (εντός) κράτησαν κι αυτοί απαραβίαστη την εστία τους. Έχοντας, λοιπόν, το clean sheet πίσω, ο Άρης κερδίζει στο 85,71% των αγώνων.

Από την άλλη, οι πιθανότητες λένε πως αν οι Θεσσαλονικείς δεν καταφέρουν να σκοράρουν, τότε συνήθως θα ηττηθούν. Πέραν των δυο «λευκών» ισοπαλιών, ο Άρης δε μάτωσε τα αντίπαλα δίχτυα απέναντι σε ΑΕΚ (0-1 εντός), Λαμία (2-0 εκτός) και Παναθηναϊκό (0-1 εντός). Κοινώς, στο 60% των περιπτώσεων που δεν σκόραρε, ο Άρης εν τέλει ηττήθηκε.

Στα 17 παιχνίδια στα οποία ο Άρης κατάφερε να σκοράρει, σημείωσε 13 νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Οι δύο ισοπαλίες ήταν με το ίδιο σκορ – κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα (εντός) και Ατρόμητο (εκτός), αμφότερες με 2-2. Οι δύο ήττες ήρθαν, επίσης, με το ίδιο σκορ – από τον Ολυμπιακό (εντός) και τον Αστέρα Τρίπολης (εκτός), αμφότερες με 2-1.

Σύμφωνα με τα στατιστικά λοιπόν, γίνεται αντιληπτό πως όταν κάποια ομάδα καταφέρνει να πετύχει γκολ κόντρα στον Άρη, συνήθως αποσπά βαθμό/βαθμούς. Αυτό συνέβη σε επτά από τις οκτώ περιπτώσεις μέχρι στιγμής – ποσοστό 87,5%. Η μόνη που σκόραρε εις βάρος των «κίτρινων» αλλά δεν κατάφερε εν τέλει να πάρει θετικό αποτέλεσμα ήταν η Λαμία, στην πρεμιέρα της Super League: προηγήθηκε μεν στο «Κλεάνθης Βικελίδης», δέχθηκε τρία γκολ στη συνέχεια δε…

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κώστας Βρουλής
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο Πύρρος Δήμας σε αρχαιοελληνικό αγγείο: Η ΔΟΕ τον τίμησε αποτυπώνοντας τη μορφή του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: