Κόκκινος συναγερμός: Πρόβλεψη για δεύτερο κύμα κακοκαιρίας χειρότερο από το προηγούμενο…

Το Hilton λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου. Πηγή HELLAS JOURNAL




Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες των δήμων της Αττικής, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα που δημιουργεί η επέλαση της «Μήδειας».

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των δήμων είναι σε ετοιμότητα, καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ένα δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, σφοδρότερο από το προηγούμενο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου του OPEN TV, Kλέαρχου Μαρουσάκη, στα λευκά έχει «ντυθεί» σχεδόν ολόκληρη η χώρα με την κακοκαιρία Μήδεια να έχει κάνει αισθητή την παρουσία της ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Τα πρώτα χιόνια ξεκίνησαν από τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά μέσα σε ένα 24ωρο τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν ακόμα και την Αττική, στην οποία έντονη χιονόπτωση αναμένεται και σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Όπως επισημαίνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, τα ξημερώματα το χιόνι αναμένεται άφθονο σε ολόκληρο τον νομό Αττικής, ακόμα και στα κεντρικά της πόλης της Αθήνας. Μάλιστα, επειδή οι άνεμοι που έπνεαν τη Δευτέρα αναμένεται να υποχωρήσουν, δεν αποκλείεται να «στρώσει» το χιόνι και σε περιοχές που αυτό δεν έγινε.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το κύμα κακοκαιρίας «πολιορκεί» την Αττικοβοιωτία, την Εύβοια αλλά και μεγάλα τμήματα του Αιγαίου Πελάγους.

  • Κακοκαιρία στην Αττική σε 3 φάσεις

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησαν διαδοχικά κύματα χιονοπτώσεων που επηρεάζουν κυρίως τα κεντρικά και βόρεια τμήματα του νομού κυρίως από την περιοχή του Αμαρουσίου και βορειότερα, αλλά και ανατολικότερα και στο κέντρο της πόλης της Αθήνας.

Προς τα ξημερώματα της Τρίτης είναι η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας με χιόνια σε ολόκληρο τον νομό Αττικής, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και οι άνεμοι θα υποχωρήσουν, κάτι που ευνοεί τη χιονόστρωση ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη γύρω στις 6 – 7 το πρωί πολλές περιοχές της πόλης θα είναι ήδη «ντυμένες» στα λευκά. Από αργά το απόγευμα της Τρίτης και μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης θα αρχίσουν να εξασθενούν οι χιονοπτώσεις και να περιορίζονται προς τα βόρεια τμήματα του νομού, ενώ σταδιακά η κακοκαιρία Μήδεια θα εξασθενήσει. Ωστόσο, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν.

  • ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

Στον δήμο Διονύσου υπάρχουν περιοχές που βρίσκονται χωρίς ρεύμα και η δημοτική Αρχή έχει κινητοποιηθεί, προκειμένου οι βλάβες να αποκατασταθούν από τα συνεργεία της ΔΕΗ.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης οφείλεται κυρίως σε δέντρα, που δεν αντέχουν από το βάρος του χιονιού και πέφτουν ή γέρνουν και προκαλούν πρόβλημα σε καλώδια. «Είναι μια δύσκολη κατάσταση και καταβάλουμε κάθε προσπάθεια», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης και εξηγεί:

«Το καλό ήταν ότι καταφέραμε να κρατήσουμε ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Και το κεντρικό οδικό δίκτυο, με τη συνδρομή της Περιφέρειας, και το δευτερεύον. Το κακό είναι ότι υπήρξε πτώση πολλών δέντρων. Οι αναφορές που έχουμε κάνουν λόγο για περισσότερα από 250 δέντρα, τα οποία έκοψαν καλώδια της ηλεκτροδότησης κι έτσι κάποιες περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Είναι σοβαρό το πρόβλημα, γιατί αυτήν τη στιγμή είναι εκατοντάδες οι οικογένειες που δεν έχουν ρεύμα και κινδυνεύουν να μείνουν έτσι όλη τη νύχτα.

Τα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς για να επανέλθει το ρεύμα σε αυτές τις περιοχές και μου έχουν υποσχεθεί ότι θα το αποκαταστήσουν. Σίγουρα θα είναι μια δύσκολη νύχτα αυτή που έρχεται, θα είναι δύσκολες οι συνθήκες το επόμενο διήμερο, όμως όλος ο μηχανισμός βρίσκεται στον δρόμο και τα κλιμάκια του δήμου επιχειρούν ασταμάτητα».

Σχετικά με ανθρώπους που ζουν μόνοι και απομονωμένοι σε διάφορα σημεία του Διονύσου, ο κ. Καλαφατέλης τόνισε: «Οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων γνωρίζουν αυτές τις περιπτώσεις και υπάρχει η σχετική μέριμνα για ό,τι χρειαστούν».

Η πτώση των δέντρων είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι δήμοι της βόρειας Αττικής, αλλά και των βόρειων προαστίων της Αθήνας, όπως στον Δήμο Αμαρουσίου και στον Δήμο Πεντέλης, όμως και εκεί τα μηχανήματα επιχειρούν διαρκώς, ώστε να μην προκύψουν μεγαλύτερα προβλήματα. Το ίδιο και στον Δήμο Μαραθώνα, όπου η προσοχή έχει στραφεί κυρίως στην περιοχή του Βαρνάβα, καθώς υπάρχει πυκνή χιονόπτωση και μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σέργιος Τσίρκας, τόνισε ότι: «Θα είμαστε στο πόδι όλη τη νύχτα, για ό,τι χρειαστεί».

Ανάλογη η κατάσταση και στην άλλη πλευρά της Αττικής, στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας. Το χιόνι είναι πυκνό κυρίως στα Βίλια, ωστόσο οι κεντρικοί δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί, ενώ η δημοτική Αρχή για λόγους ασφαλείας, έκλεισε από μόνη της τον δρόμο που πηγαίνει προς το καταφύγιο του Κιθαιρώνα και προς το Κρύο Πηγάδι, στο ύψος του Αγίου Γεωργίου. «Τα εκχιονιστικά βρίσκονται στον δρόμο και οι άνθρωποι του δήμου θα εργαστούν όλη τη νύχτα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κολοβέντζος και προσθέτει:

«Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε ανοιχτές τις κεντρικές αρτηρίες, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό και το πρωί θα ασχοληθούμε με τους μικρότερους δρόμους, που πιθανώς να έχουν κλείσει. Είμαστε εφοδιασμένοι με αλάτι και όπου παρουσιαστεί πρόβλημα θα σπεύσουμε αμέσως. Τουλάχιστον φέτος δεν έχει προκύψει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση, καθώς πέρυσι με τη χιονόπτωση υπήρξαν περιοχές που έμειναν πέντε ημέρες χωρίς ρεύμα».

Πιο ήσυχα τα πράγματα δείχνουν στο νότιο κομμάτι της Αττικής, παρ’ όλο που και εκεί υπάρχει χιονόπτωση και επίσης οι δήμοι ετοιμάζονται για μια δύσκολη νύχτα. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς τόνισε:

«Ουσιαστικά προβλήματα δεν παρουσιάστηκαν, αν και το ορεινό κομμάτι του δήμου δέχθηκε πίεση. Τα μηχανήματα ρίχνουν συνεχώς αλάτι και θα επιχειρούμε όλη τη νύχτα, ώστε να κρατήσουμε ανοιχτούς τους δρόμους. ‘Αλλωστε, ανεξάρτητα από το αν θα πέσει χιόνι ή όχι, ο πάγος είναι πάντα επικίνδυνος και χρειάζεται προσοχή. Θα είμαστε επί ποδός όλη τη νύχτα».

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο, που σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Δεν πραγματοποιούνται επίσης τα δρομολόγια στη γραμμή Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Αρκίτσα -Αιδηψός.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις δρομολογίων που μπορεί να υπάρξουν σε πολλές περιοχές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

  • Ισχυρή σύσταση σε εργαζομένους και κατοίκους στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και την Ανατολική Αττική να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις

Ισχυρή σύσταση στους κατοίκους και τους εργαζόμενους του Βόρειου Τομέα Αθηνών [Δήμοι Πεντέλης (Μελίσσια, Πεντέλη, Νέα Πεντέλη), Κηφισιάς (Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη), Μεταμόρφωσης, Πεύκης – Λυκόβρυσης, Αμαρουσίου, Ψυχικού – Φιλοθέης (Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Φιλοθέη), Χολαργού – Παπάγου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου] και της Ανατολικής Αττικής [Δήμοι Ωρωπού (Ωρωπός, Αυλώνα, Κάλαμος, Συκάμινος, Πολυδένδρι, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μαλακάσα, Καπανδρίτι, Αφίδνες), Μαραθώνος (Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Γραμματικό, Βαρνάβας),  Ραφήνας – Πικερμίου, Διονύσου (Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Διόνυσος, Άνοιξη, Σταμάτα, Κρυονέρι, Ροδοπόλεως), Αχαρνών (Αχαρνές, Θρακομακεδόνες), Παλλήνης (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα), Παιανίας (Παιανία, Γλυκά Νερά), Σπάτων – Αρτέμιδος,  Λαυρεωτικής (Λαυρεωτική, Κερατέα, Άγιος Κωνσταντίνος), Σαρωνικού (Καλύβια Θορικού, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Κουβαράς, Παλαιά Φώκαια),  Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας]  απευθύνει η Πολιτικη Προστασία να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις πριν τις 10.00 το πρωί, διότι σύμφωνα με την ΕΜΥ τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι μεν κάτοικοι στις περιοχές αυτές να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν για αργότερα, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν από και προς τις περιοχές αυτές, σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους να μετακινηθούν και αυτοί μετά τις 10.00 το πρωί.

Η χιονόπτωση θα είναι συνεχής καθόλη τη διάρκεια της νύχτας και συστήνεται μεγάλη προσοχή σε όλους τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

  • Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία

Ραγδαία η επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη – Κλειστά σήμερα και αύριο (Τρίτη και Τετάρτη) τα σχολεία της ΠΕ Ηρακλείου

Η «Μήδεια» τις τελευταίες ώρες, έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην Κρήτη, με τα πρώτα χιόνια, να έχουν ήδη ντύσει τις ορεινές περιοχές, στα λευκά.

Η αδιάκοπη χιονόπτωση από τις δώδεκα και μισή το μεσημέρι στο Οροπέδιο Λασιθίου, επέβαλε το μέτρο της χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων, για τους οδηγούς που κινούνται από το Κράσι προς το Οροπέδιο, ενώ και εντός του Οροπεδίου η μετακίνηση λόγω της χιονόπτωσης, είναι δύσκολη. Η θερμοκρασία στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, έχει πέσει από το πρωί αισθητά, με τον υδράργυρο ακόμη και στις παραθαλάσσιες περιοχές να υποχωρεί κάτω από τους 6βαθμούς κελσίου, τις απογευματινές ώρες.

Τα σχολεία όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω της κακοκαιρίας θα παραμείνουν και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη κλειστά, ενώ η με νέα ανακοίνωση που εξεδόθη από την Πολιτική Προστασίας της Περιφέρειας, οι πολίτες καλούνται μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους.

Συγκεκριμένα, το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, αναφέρει ότι για την Κρήτη αναμένονται χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι πυκνές κατά περιόδους στα ορεινά ενώ οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί εντάσεως 7 και 8 μποφόρ.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πυκνές χιονοπτώσεις που θα επεκταθούν στα ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν σε επίπεδο θύελλας.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ θα διατηρηθούν στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι, ενώ μετά τις μεσημβρινές ώρες, βαθμιαία, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

  • Η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης με εντολή της ζήτησε να παραμείνουν οι σχολικές μονάδες κλειστές μέχρι και την Τετάρτη 17 του μήνα

Με το βλέμμα στην εξέλιξη της κακοκαιρίας “ΜΗΔΕΙΑ” οι ορεινοί δήμοι του Ρεθύμνου όπου ήδη το χιόνι έχει επισκεφθεί τις κατοικημένες περιοχές και η Πολιτική Προστασία βρίσκονται σε επιφυλακή. Στα Ανώγεια το ύψος του χιονιού έχει φτάσει τους 15 πόντους και είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι δρόμοι να είναι ανοικτοί, ώστε πέρα των δημοτών να μπορέσουν να κινούνται απρόσκοπτα και οι κτηνοτρόφοι προς τα κοπάδια τους. Χρειάζεται πολύ προσοχή κυρίως τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες μιας και ο παγετός αποτελεί τη μεγαλύτερη παγίδα για πεζούς και οχήματα.

Επισήμανε παράλληλα ο κ. Κεφαλογιάννης ότι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες όταν βρίσκονται κάτω από δέντρα διότι λόγω του χιονιού που έχει επικαθήσει πάνω στα κλαδιά υπάρχουν πτώσεις τόσο κλαδιών όσο και δέντρων. Καλεί τους πολίτες και όσους διέρχονται των Ανωγείων να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί μιας και για τις επόμενες 36 ώρες θα υπάρχει η κορύφωση της κακοκαιρίας.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ανωγείων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι και πριν από λίγη ώρα συνεργεία του δήμου πραγματοποιούσαν απεγκλωβισμούς αρκετών οχημάτων τα οποία είχαν κολλήσει στο χιόνι ή είχαν εκτραπεί της πορείας τους. Εξάλλου, τόνισε την ανάγκη να συνεχίσουν οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό άσχετα από το ότι οι περισσότεροι βρίσκονται εντός των οικιών τους.

Στο μεταξύ τα ορεινά του δήμου Αμαρίου και τα χωριά της ορεινής περιοχής έχουν καλυφθεί από το χιόνι και χρειάζεται κυρίως στους περιφερειακούς δρόμους και τις αγροτικές μικρές οδικές αρτηρίες ιδιαίτερη προσοχή, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, “… υπάρχει χιονόπτωση συνεχής, χρειάζονται αλυσίδες για να κινηθούν τα οχήματα, ενώ ο δρόμος από Γερακάρι Σπήλι έχει κλείσει. Τα μηχανήματα του δήμου παραμένουν σε κίνηση ώστε ο κεντρικός δρόμος για Ρέθυμνο να παραμείνει ανοικτός και οι προσπάθεια όλων είναι στραμμένη προς αυτήν την κατεύθυνση”.

Η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης με εντολή της ζήτησε να παραμείνουν οι σχολικές μονάδες κλειστές μέχρι και την Τετάρτη 17 του μήνα οπότε και σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ θα κοπάσει η κακοκαιρία ενώ έχει αποστείλει τις σχετικές οδηγίες για την ασφάλεια των πολιτών σε δήμους και δημοτικές ενότητες, δεδομένου ότι αναμένονται χιονοπτώσεις και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Τέλος, ο Δήμος Ρεθύμνης και το ΝΠΔΔ «Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία Δήμου Ρεθύμνης εναρμονιζόμενοι με τη σχετική απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης και την αντίστοιχη ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ενημερώνουν τους πολίτες ότι, σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, οι βρεφονηπιακοί & παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ρεθύμνου θα παραμείνουν κλειστοί για λόγους ασφάλειας των παιδιών δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις τα επόμενα 24ωρα θα επικρατήσουν στο Ρέθυμνο ακραία καιρικά φαινόμενα.

  • Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδικές αρτηρίες του Ρεθύμνου και του Λασιθίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Για τη διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδικές αρτηρίες του Ρεθύμνου και του Λασιθίου ενημερώνει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης τους πολίτες.

Συγκεκριμένα όπως τονίζεται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, υπάρχει “διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην δημοτική οδό Σπηλίου – Γερακαρίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου και στην Δημοτική οδό Αρκαδίου – Καλογέρου του Δήμου Αμαρίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις δημοτικές οδούς του Δήμου Ανωγείων.

Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου και στις οδούς που οδηγούν προς αυτόν. Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με αναλυτική ενημέρωση, ανά Περιφέρεια, σχετικά με διακοπές – απαγορεύσεις κυκλοφορίας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κ.λπ. λόγω των καιρικών φαινομένων, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας”.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης θα ενημερώνει συνεχώς για τις συνθήκες που επικρατούν στο οδικό δίκτυο και συστήνει στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

  • Σε ποιες περιοχές των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία σε δήμους των περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, καθώς και το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο του Αγίου Βλασίου στο δήμο Αγρινίου.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι κλειστά τα σχολεία στις παρακάτω περιοχές:

– Κορινθία: Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Κορινθίων, Ευρωστίνης, Λουτρακίου – Περαχώρας και Νεμέας, ενώ στο δήμο Σικυωνίων δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες των δημοτικών ενοτήτων, Σικυωνίων, Στυμφαλίας και Φενεού.

– Αργολίδα: Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους Ναυπλιέων, ‘Αργους – Μυκηνών, Ερμιονίδας και Επιδαύρου.

– Αρκαδία: Δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες στους δήμους, Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας και βόρειας Κυνουρίας

– Λακωνία: Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους, Σπάρτης, Ευρώτα και Μονεμβασιάς.

Αίσιο τέλος με την περιπέτεια τριών 14χρονων που χάθηκαν στον Υμηττό

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ με την εξαφάνιση τριών 14χρονων παιδιών από την Ηλιούπολη, που είχαν πάει βόλτα στο Υμηττό και χάθηκαν.

Τα δύο παιδιά βρέθηκαν χθες το βράδυ αλλά το τρίτο όχι ακόμα, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός σε Πυροσβεστική και Αστυνομία, αλλά τελικά εντοπίστηκε και αυτό σώο.

Η αναστάτωση στις αρχές ξεκίνησε γύρω στις 19.00 το απόγευμα, όταν τα δύο παιδιά κάλεσαν πρώτα τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και μετά το 199 της Πυροσβεστικής και ανέφεραν ότι είχαν χαθεί στο βουνό και δεν ήξεραν που βρίσκονταν.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις και στην περιοχή έσπευσαν κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που άρχισαν τις έρευνες.

Οι πυροσβέστες, έχοντας συνεχώς επικοινωνία με τα δύο παιδιά και τους γονείς τους, κατάφεραν να τα εντοπίσουν σώα.

Όταν τα βρήκαν όμως τους είπαν ότι μαζί τους ήταν και ένας συμμαθητής τους ρουμανικής υπηκοότητας, ο οποίος μόλις χάθηκαν, αποφάσισε να αναζητήσει μόνος του το δρόμο της επιστροφής.

Υπήρξε επικοινωνία με την μητέρα του παιδιού, η οποία τους είπε ότι ο γιος της δεν είχε εμφανιστεί, μέχρι και πριν από λίγη ώρα.

Κατόπιν αυτού ξεκίνησε δεύτερη έρευνα, με την συμμετοχή και εθελοντών. Τελικά σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί εντοπίστηκε από δύο κυνηγούς σε καταφύγιο κυνηγών από την μεριά του Κορωπίου . Στο σημείο σπεύδουν αστυνομικοί και πυροσβέστες για να το παραλάβουν.

Προκαλούν πολλαπλά σοκ οι νέες καταγγελίες: Τέσσερις οι γυναίκες που κατηγορούν τον Χαϊκάλη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: