Κλειστά λόγω καιρικών συνθηκών ορισμένα σχολεία στα ορεινά της Κύπρου

File Photo Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης της Λεμύθου, του Αγρού και του Ομόδους και Δημοτικής Εκπαίδευσης της Κυπερούντας, των Πλατρών, του Πελενδρίου της Τριμήκληνης, του Αγρού, της Πάχνας, της Παναγιάς, του Κάμπου και του Φαρμακά. KYΠΕ




Την αναστολή ορισμένων σχολείων σε ορεινές περιοχές λόγω της κακοκαιρίας

αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εξαιτίας των συνθηκών θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης της Λεμύθου, του Αγρού και του Ομόδους και Δημοτικής Εκπαίδευσης της Κυπερούντας, των Πλατρών, του Πελενδρίου της Τριμήκληνης, του Αγρού, της Πάχνας, της Παναγιάς, του Κάμπου και του Φαρμακά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις σχολείων που προσωρινά δεν μπορεί να λειτουργήσουν λόγω κακοκαιρίας, θα παρέχεται στους μαθητές/-τριες εξ αποστάσεως εκπαίδευση.  Όπως επίσης θα τυγχάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και  μαθητές/-τριες οι οποίοι αδυνατούν να μεταβούν στο σχολείο λόγω των καιρικών συνθηκών, παρά το ότι το σχολείο τους λειτουργεί, μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου.

Το Υπουργείο αναφέρει ότι δίνεται η ευχέρεια σε σχολεία ορεινών περιοχών, εφ’ όσον υπάρχει συμφωνία μεταξύ της διεύθυνσης του σχολείου και του εκπαιδευτικού προσωπικού, του Συνδέσμου Γονέων και της Σχολικής Εφορείας, να μεταθέσουν κατά τη χειμερινή περίοδο την ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων, για σκοπούς προσαρμογής με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Επίσης, σημειώνεται ότι η γενική οδηγία που ισχύει μετά από αναθεώρηση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τους χειμερινούς μήνες, είναι ότι εφόσον χρειάζεται να λειτουργεί και λειτουργεί η θέρμανση σε σχολεία, αντί παράθυρα και πόρτες να παραμένουν ανοικτά κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, αυτά να ανοίγουν για λίγο περιοδικά, στη διάρκεια των διαλειμμάτων, προκειμένου να εξασφαλίζεται εξαερισμός, αναλόγως των συνθηκών που επικρατούν σε κάθε σχολείο.

Εξάλλου, όπως διευκρινίστηκε από την αρχή της σχολικής χρονιάς η θέρμανση μπορεί να τίθεται σε λειτουργία μια ώρα πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Το Ισραήλ συμμαχεί με την Ελλάδα και την Κύπρο και για τον τουρισμό: Συρατηγική και αυτή η συνεργασία…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: