Κυριάκος Μητσοτάκης για κορωναϊό: O πόλεμος συνεχίζεται όμως στον ορίζοντα είναι πλέον ορατή η νίκη

File Photo Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ μέσω ΚΥΠΕ
O πόλεμος συνεχίζεται όμως «στον ορίζοντα είναι πλέον ορατή η νίκη. Και θα έλθει νωρίτερα αν φανούμε προσεκτικοί.

Αν αντλήσουμε δύναμη απ’ τις πολλές δυσκολίες που βρίσκονται πίσω και διανύσουμε με πειθαρχία τα λίγα βήματα που μας χωρίζουν από την άνοιξη της ελευθερίας» τονίζει σε άρθρο στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» για τον ένα χρόνο covid ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τηρώντας τα μέτρα προστασίας μέχρι ο θώρακας του εμβολίου να καλύψει ολόκληρη τη χώρα. Γιατί τότε ο στόχος θα έχει επιτευχθεί. Ο πρώτος χρόνος του κορωναϊού στην Ελλάδα θα περάσει στην Ιστορία ως ο μόνος χρόνος της πανδημίας» προσθέτει.

Επίσης ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι με το βλέμμα στο χθες θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ελλάδα αμύνθηκε με επιτυχία στα πολλά και δύσκολα που την πολιόρκησαν. «Ζυγίζοντας το σήμερα θα συμπεραίναμε πως παρά τις απώλειες ο οικονομικός και κοινωνικός της ιστός έμεινε όρθιος. Δυναμικός και οπλισμένος με πυκνές εμπειρίες» σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπληρώνει «ενώ ατενίζοντας το αύριο θα μπορούσαμε να νιώσουμε πιο αισιόδοξοι με τον εμβολιασμό κατά του κορωναϊού να προχωρεί και την προοπτική της ανάκαμψης να διαγράφεται πλέον σαφέστερα από ποτέ».

Ο πρωθυπουργός κάνοντας τον απολογισμό του για τον ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μία περιπέτεια, η οποία ενώ ακόμη διαρκεί έχει ήδη προσφέρει πολύτιμα διδάγματα. «Όλο αυτό το διάστημα η κυβερνητική πολιτική δύσκολα περιγράφεται στις γραμμές ενός άρθρου. Όπως δύσκολα περιγράφονται κι όσα κατακτήθηκαν μέσα στην κρίση. Από την ψηφιακή ανάπτυξη την τηλε-εργασία και την τηλε-εκπαίδευση μέχρι αξίες άυλες αλλά καθοριστικές. Με πρώτη ανάμεσά τους την αίσθηση του πολίτη ότι η πολιτεία βρίσκεται δίπλα του. Παρά την πίεση το περίφημο «πού είναι το κράτος» αυτή τη φορά δεν ακούστηκε. Γιατί το κράτος ήταν και παραμένει παρόν» σημειώνει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Τι έφερε παράταση του lockdown  – Σαρηγιάννης και Γκίκας απαντούν για το άνοιγμα της αγοράς

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: