Κύπρος: Επτά σημεία δειγματοληψίας για rapid tests την Πέμπτη στην Πάφο

Fie Photo Έ΅να σετ rapid test για κορωναϊό ΚΥΠΕ




Επτά σημεία  δειγματοληψίας για τα προγράμματα ελέγχου για Covid-19 με rapid test του γενικού πληθυσμού

και των εργαζομένων θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη στην Επαρχία Πάφου.

Για σήμερα  Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, οι μονάδες δειγματοληψίας στην Επαρχία Πάφου  θα βρίσκονται στην Εκκλησία Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, 8.30 π.μ.-5.30 μ.μ.  στην Πρώην Οικία Επάρχου, επί της οδού  Γρίβα Διγενή 8.30 π.μ.-5.30 μ.μ. στο Προαύλιο χώρο στάθμευσης ERA KORIVOS  στη Λεωφόρος Δημοκρατίας 2, παρά το Παφιακό Στάδιο 8.30 π.μ.-5.30 μ.μ.

Επίσης στην Εκκλησία Χριστού Γεννήσεως, Τάλα (νέα εκκλησία) 9 π.μ.-5 μ.μ. στην  Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, Πόλη Χρυσοχούς 8.30 π.μ.-5 μ.μ. στην Στέγη Ενηλίκων Γεροσκήπου 8.30 π.μ.-5.30 μ.μ.  και τέλος στην Βιομηχανική Περιοχή Μεσόγης (χώρος εργοστασίου ΓΕΩΜΗΧΑΝ) 8 π.μ.-4.30 μ.μ.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει πως τα προγράμματα δωρεάν ελέγχου με rapid test αντιγόνου του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων συνεχίζονται, με γνώμονα τη διαρκή επιτήρηση της κοινότητας και των χώρων εργασίας.
Σχετικά με τις εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), που πραγματοποιήθηκαν χτες , το Υπουργείο Υγείας αναφέρει συγκεκριμένα ότι από την  επαρχία Πάφου εντοπίστηκαν  2 κρούσματα  με το ποσοστό θετικότητας να φτάνει το 0,10%.

Εμβολιασμοί

Στο μεταξύ για σήμερα Πέμπτη  θα γίνει ο δεύτερος εμβολιασμός στο Αγροτικό Υγειονομικό Κέντρο του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΓΝ Πάφου Δρ Σπύρο Γεωργίου,σημειώνοντας πως οι εμβολιασμοί συνεχίζονται χωρίς κανένα πρόβλημα βάσει της πλατφόρμας και στα  Νοσοκομεία Πάφου και Π. Χρυσοχούς.

Προς διευκόλυνση των ηλικιωμένων σημείωσε ο Δρ Γεωργίου εμβολιασμοί έχουν γίνει και στα Αγροτικά Κέντρα Υγείας της Σαλαμιούς και της Παναγιάς.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς που γίνονται στους επαγγελματίες  υγείας του ιδιωτικού τομέα,  ενώ συμπλήρωσε χτες στις 9 το πρωί άνοιξε η Πύλη Εμβολιασμού για εμβολιασμό  της ηλικιακής ομάδας 74 ετών και άνω, στο Κέντρο Εμβολιασμού που λειτουργεί στο Νοσοκομείο Πάφου. Απηύθυνε επίσης έκκληση στους πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, ώστε να γνωρίζουν τις διαφοροποιήσεις στην ηλικιακή ομάδα και να προβαίνουν σε διευθέτηση ραντεβού.

Επεσήμανε ακόμη, πως εμβολιάστηκαν στο Κέντρο Εμβολιασμού του Νοσοκομείου Πάφου οι ευπαθείς ομάδες των Θαλασσαιμικών και των Νεφροπαθών ασθενών.

Εξάλλου, χτες την Πάφο επισκέφτηκε  κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας για εξεύρεση νέου χώρου για το Κέντρο Εμβολιασμού
Συγκεκριμένα στη δημιουργία νέου Κέντρου Εμβολιασμού στην Πάφο προσανατολίζεται το Υπουργείο Υγείας. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας επισκέφτηκε  χτες την Πάφο στο πλαίσιο επιθεώρησης χώρων με σκοπό το άνοιγμα νέου Κέντρου Εμβολιασμού, πέρα από τα τρία Κέντρα Εμβολιασμού που ήδη λειτουργούν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για την Α’ δόση εμβολιασμού, τη Β` δόση εμβολιασμού και το τρίτο κέντρο για τις ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ το κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Νοσηλευτικό Διευθυντή είχε επαφές και με τον Δήμαρχο Πάφου, αφού εξετάζεται όπως χρησιμοποιηθεί ο χώρος της Παλιάς Ηλεκτρικής ως Κέντρο Εμβολιασμού του πληθυσμού της Πάφου σε περίπτωση παραχώρησης του από τον Δήμο Πάφου. Ο χώρος αυτός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται ως ο επικρατέστερος.

Σημειώνεται πως το Υπουργείο Υγείας αναμένει επίσημη απάντηση εκ μέρους του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, για την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου, ενώ την προσπάθεια του Υπουργείου χαιρετίζει και η διεύθυνση του Νοσοκομείου Πάφου προκειμένου να επιτευχθεί το πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ,  Κική Περικλέους
Πάφος, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μειώθηκαν στους 23 οι ασθενείς με κορωναϊό που νοσηλεύονται την Πέμπτη στο νοσοκομείο Αμμοχώστου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: