Κίνημα Αλλαγής για «Μήδεια»: Στα λόγια η κυβέρνηση ήταν πανέτοιμη, στην πράξη χρεωκόπησε»

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής. Το ΚΙΝΑΛ επικρίνει αυστηρά τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της κακοκαιρίας. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ μέσω ΚΥΠΕ
«Επί δύο μέρες η κυβέρνηση παρακολουθούσε τα προβλήματα, χωρίς ουσιαστικά να παρεμβαίνει. Στα λόγια η κυβέρνηση ήταν πανέτοιμη, στην πράξη, όμως, χρεωκόπησε», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Στην ανακοίνωση το ΚΙΝ.ΑΛ. επικρίνει έντονα και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας αναφέροντας πως «στάθηκε για μια ακόμη φορά αδύναμη και ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες»».

Το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει πως «ομολογήσαν έτσι την πλήρη απουσία προγραμματισμού, σχεδίου, ικανότητας αντίδρασης μπροστά στις δυσκολίες. Ομολόγησαν την τραγική αποτυχία τους» και προσθέτει πως οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες είναι «πρωταθλητές στα λόγια, τελευταίοι στη δυνατότητα να εγγυηθούν την προστασία των πολιτών. Ένα επιτελικό κράτος-μαϊμού».

Επικρίνει αυστηρά τους κυβερνητικούς χειρισμούς σημειώνοντας πως «έκλεισαν την Εθνική Οδό και νόμισαν ότι έκαναν το καθήκον τους. 250.000 νοικοκυριά έμεναν χωρίς ρεύμα, κάποιες περιοχές μάλιστα για 36 ώρες (!) και πολλές χιλιάδες σπίτια χωρίς νερό για 12 ώρες

Oπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΙΝ.ΑΛ. «μόνο στις 8 το βράδυ της δεύτερης ημέρας θυμήθηκαν να κηρύξουν περιοχές σε έκτακτη ανάγκη και να ζητήσουν τη βοήθεια του στρατού για να ανοίξει δρόμους και να μαζέψει δένδρα. Πράγμα που έπρεπε να γίνει από την πρώτη ημέρα, αφού γνώριζαν την αδυναμία και την ανεπάρκεια των μηχανισμών τους».

Το Κίνημα Αλλαγής συγχαίρει το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ για την υπεράνθρωπη προσπάθειά του, ωστόσο επισημαίνει την ανεπάρκεια, όλα τα τελευταία χρόνια, του εκσυγχρονισμού και της συντήρησης των δικτύων του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Κυβέρνηση για γέλια και για κλάματα, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ: Για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: