Κίνημα Αλλαγής: Ανεπίτρεπτο κλινικές του ΚΑΤ να μετατρέπονται με προχειρότητα σε κλινικές Covid

File Photo: Άποψη από τις 30 νέες κλίνες ΜΕΘ που δημιουργήθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ στο Μαρούσι. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Tη μετατροπή κλινικών του ΚΑΤ σε κλινικές Covid καταγγέλλει το Κίνημα Αλλαγής, αποδίδοντας στην κυβέρνηση προχειρότητα και έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει ότι «την ώρα που η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας φθάνει σε κρίσιμο σημείο, η κυβέρνηση συνεχίζει να ενεργεί με απίστευτη προχειρότητα. Ως αποτέλεσμα της απουσίας ενός σοβαρού και ολοκληρωμένου σχεδιασμού».

«Η κυβέρνηση τώρα επιχειρεί να μετατρέψει κλινικές του ΚΑΤ σε κλινικές COVID, χωρίς ως τώρα να υπάρχει πρωτόκολλο για την προστασία των υγειονομικών και των άλλων ασθενών του νοσοκομείου. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο» τονίζει το ΚΙΝΑΛ.

Το Κίνημα Αλλαγής καλεί το υπουργείο Υγείας να σταματήσει τέτοιες προχειρότητες, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο σε δύσκολες συνθήκες να αναζητούνται μόνο λύσεις εις βάρος άλλων ασθενών, και να μην εντάσσεται στον επείγοντα σχεδιασμό ο ιδιωτικός τομέας της υγείας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Επίταξη ιδιωτικών κλινικών ζητεί το ΚΙΝΑΛ: Λόγω πληρότητας στα δημόσια νοσοκομεία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: