Και η παρουσία του “Τσεσμέ” στο Αιγαίο θα συνυπολογιστεί στην έκθεση Μπορέλ, λέει ο εκπρόσωπός του

File photo: Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο. Φωτογραφία τουρκικό υπουργείο Άμυνας
Όλες οι κινήσεις της Τουρκίας θα ληφθούν υπόψιν και θα αντικατοπτρίζονται στην έκθεση που θα υποβάλει ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορέλ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του, Πήτερ Στάνο σχετικά με την παρουσία του ωκεανογραφικού Τσεσμέ στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτημα του ΚΥΠΕ κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πήτερ Στάνο δήλωσε ότι, “όπως ξέρετε βρισκόμαστε επί του παρόντος σε ένα στάδιο όπου ο Ύπατος Εκπρόσωπος ετοιμάζει την έκθεσή του, όπως απαιτείται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, θα την υποβάλει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Μάρτιο, και τα θέματα μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας αποτελούν αντικείμενο συζητήσεων μεταξύ των κρατών μελών“.

Ο κ. Στάνο σημείωσε ότι “δεν έχουν συζητηθεί σε βάθος χθες (στο ΣΕΥ), αναφέρθηκαν εν συντομία γιατί υπήρχαν πολλά άλλα θέματα στην ημερήσια διάταξη των Υπουργών, αλλά αυτό είναι κάτι που η ΕΕ και τα κράτη μέλη έχουν στο μυαλό τους και παρακολουθούν και, όπως είπα, όλα αυτά θα θα ληφθούν υπόψη και θα αντικατοπτρίζονται στην έκθεση που θα υποβάλει ο Ύπατος Εκπρόσωπος σχετικά με την ‘πορεία προς τα εμπρός’ για τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου”.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θανάσης Αθανασίου/ΓΒΑ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η ύπατη πρόκληση από τον Ερντογάν: Ξεκινά η άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα”, το “Τσεσμέ” στη Λήμνο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required