Μπήκε η ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ, πρεμιέρα του νόμου Κεραμέως: Επεισόδια και προσαγωγές καταληψιών [video, photo]

Αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτή κατά τη διάρκεια της κατάληψης στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021. Οι φοιτητικές παρατάξεις αντιδρούν στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν την ίδρυση ομάδας πανεπιστημιακής αστυνομίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ μέσω ΚΥΠΕ
Έκρυθμη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετά την έφοδο της ΕΛΑΣ στο πανεπιστημιακό ίδρυμα, στο οποίο φοιτητές πραγματοποιούν κατάληψη από το πρωί της Δευτέρας.

Να σημειωθεί ότι η επέμβαση της αστυνομίας έγινε μετά την ενημέρωση του εισαγγελέα από τον πρύτανη του ΑΠΘ για την κινητοποίηση των φοιτητών.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές προσαγωγές, ενώ ένταση επικρατεί μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας, με τους πρώτες να πετούν μπογιές και αντικείμενα και τους δεύτερους να απαντούν με ρίψη χημικών.

Σημειώνεται ότι την ώρα που αστυνομικοί επιχείρησαν να προχωρήσουν σε προσαγωγές, φοιτητές μπήκαν μπροστά και αστυνομικοί τους απώθησαν με ασπίδα. Μάλιστα σε δύο άτομα χρειάστηκε η παροχή βοήθειας από μέλη του ΕΚΑΒ που βρίσκεται στο σημείο.

Στην προσπάθεια των αρχών να προσαγάγουν άτομα, μια ομάδα φοιτητών που εμποδιζόταν να κινηθεί από φραγμό των ΜΑΤ, ξέφυγε με αποτέλεσμα να ξεσπάσει νέα ένταση.

Ένταση επικράτησε και μεταξύ αστυνομικών και καθηγητών κατά τη διάρκεια της προσαγωγής ενός ατόμου που νωρίτερα είχε πέσει στο έδαφος από τη χρήση χημικών.

Οι αρχές απώθησαν μερίδα φοιτητών εκτός του πανεπιστημιακού χώρου πετώντας κρότου λάμψης και κάνοντας χρήση χημικών.

Photo Πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένο διαδηλωτή via voria.gr

Μετά από αρκετή ώρα έντασης και σπρωξιμάτων οι αρχές αποχώρησαν με τους φοιτητές να «επανακαταλαμβάνουν» την πρυτανεία του ΑΠΘ.

Photo Αστυνομικοί ακινητοποιούν διαδηλωτή via voria.gr

Οι φοιτητές αναμένεται να κινηθούν προς το Αστυνομικό Μέγαρο επί της Μοναστηρίου για συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 17.00 το απόγευμα της Δευτέρας.

Με πληροφορίες από voria.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Επέμβαση αστυνομίας και προσαγωγές στο ΑΠΘ: Αναφορές για βανδαλισμούς στο κτίριο διοίκησης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: