Κατολίσθηση “κατάπιε” νεκροταφείο στην Ιταλία: Εκατοντάδες φέρετρα στη θάλασσα [videos]

H πλαγιά που κατέρρευσε συμπαρασύροντας τμήμα του νεκροταφείου της πόλης Καμόλι. Screenshot via YouTube/KN News




Μια κατολίσθηση ολόκληρης πλαγιάς χθες το μεσημέρι σε θέρετρο βορειοδυτικάτης Γένοβας η οποία οφείλεται σε διάβρωση του εδάφους λόγω των πρόσφατων καταιγίδων στην περιοχή της Λιγουρίας, είχε ένα αναπάντεχο αποτέλεσμα:

Την εξαφάνιση του μεγαλύτερου τμήματος του νεκροταφείου και την καταπλάκωση φερέτρων από φερτά υλικά ή την βύθισή τους στη θάλασσα.

Την τελευταία στιγμή πρόλαβαν να απομακρυνθούν εργάτες που δούλευαν στο νεκροταφείο και ευτυχώς δεν υπήρχε κόσμος εκεί επειδή όπως κάθε Δευτέρα παραμένει κλειστό.

Η κατολίσθηση έγινε γύρω στις 15:00 τοπική ώρα χθες το απόγευμα στην πόλη Καμόλι. Ένα τεράστιο κομμάτι της πλαγιάς κατέληξε στα νερά, κάπου 50 μέτρα πιο κάτω, ενώ καταστράφηκαν και δύο παρεκκλήσια.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση για τον εντοπισμό όσο το δυνατόν περισσότερων φερέτρων.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η κατολίσθηση προκλήθηκε από διάβρωση της ακτογραμμής μετά τις πρόσφατες καταιγίδες στην περιοχή της Λιγουρίας, γνωστής ως ιταλικής Ριβιέρα.

Κάτοικοι της Καμόλι ανέφεραν ότι άκουσαν τον ήχο από την κατολίσθηση από τα σπίτια τους και ορισμένοι έτρεξαν στο νεκροταφείο όταν άκουσαν τον εκκωφαντικό θόρυβο που έκανε η πλαγιά πέφτοντας στη θάλασσα.

  • Το νεκροταφείο χτίστηκε πριν από ενάμιση αιώνα και εδώ και κάποιο διάστημα γίνονταν εργασίας ενίσχυσης της πλαγιάς.

Αλλά όπως υποστήριξε ο δήμαρχος – και γεωλόγος στο επάγγελμα – Φραντσέσκο Ολιβάρ, ήταν δύσκολο να προβλεφθεί η κατολίσθηση, ενώ όπως επεσήμανε τα περισσότερα από τα φέρετρα μπορεί να έχουν θαφτεί κάτω από τόνους χωμάτων και άλλων φερτών υλών.

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: