Κατηγορώ της ΕΔΕΚ εναντίον του ΑΚΕΛ: Μεταβάλλει συνεχώς τις θέσεις του στο Κυπριακό…

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος προσέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Τα πυρά της κατά του ΑΚΕΛ έστρεψε χθες η ηγεσία της ΕΔΕΚ για το Κυπριακό, κάνοντας λόγο για παρασκηνιακή πολεμική της ηγεσίας του κομμουνιστικού κόμματος εναντίον των Κυπρίων Σοσιαλιστών.

Όπως αναφέρει η ΕΔΕΚ όλο αυτό το χρονικό διάστημα «με αίσθημα ευθύνης λόγω της κρισιμότητας των στιγμών ενόψει της σύγκλησης μίας επικίνδυνης άτυπης Πενταμερούς Διάσκεψης, απέφυγε συνειδητά την οποιαδήποτε αντιπαράθεση με πολιτικές δυνάμεις, γιατί είναι υψίστης σημασίας το εσωτερικό μέτωπο να είναι όσο το δυνατό σε καλή κατάσταση ενόψει της Διάσκεψης της Γενεύης».

«Κάτι το οποίο», όπως αναφέρει, «δυστυχώς άλλες πολιτικές δυνάμεις στο πλαίσιο εξυπηρέτησης μικροκομματικών και προεκλογικών σκοπιμοτήτων δεν έπραξαν». Άφησαν μάλιστα αιχμές για επιλεκτική επίθεση κατά της ΕΔΕΚ. «Το να κατηγορείται μόνο η ΕΔΕΚ (και όχι για παράδειγμα το ΔΗΚΟ ή οι Οικολόγοι) από την ηγεσία του ΑΚΕΛ ότι δεν θέλει λύση και οδηγεί σε διχοτόμηση την πατρίδα μας γιατί απορρίπτει την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ), δεν μπορεί να παραμείνει αναπάντητο.

Τονίζουμε ότι η ΕΔΕΚ ήταν σταθερή στις θέσεις της από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα. Αντίθετα, είναι η ηγεσία του ΑΚΕΛ που μεταβάλλει συνεχώς τις θέσεις της στο Κυπριακό» αναφέρει και διερωτάται:

«Ποια ήταν η θέση της επί προεδρίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, επί προεδρίας Σπύρου Κυπριανού, επί προεδρίας Γιώργου Βασιλείου, επί προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια; Ποια ήταν η θέση της για σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης για τη λύση του Κυπριακού επί Σοβιετικής Ένωσης και ποια είναι σήμερα (εξαφανίστηκε);»

  • Ο ΑΒΕΡΩΦ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ …ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, συνέχισε και χθες τις δηλώσεις του επί του Κυπριακού στο ίδιο τέμπο, τονίζοντας αρχικά από το ραδιόφωνο του ΡΙΚ την ανάγκη συνεννόησης.

Με δραματικό τόνο, ο Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε πως πρόκειται ενδεχομένως για την τελευταία ευκαιρία για διαπραγμάτευση στη βάση μιας ομοσπονδίας, προσθέτοντας πως, εάν αυτή η προσπάθεια ναυαγήσει, τότε, όπως είπε χαρακτηριστικά «πολύ φοβάμαι πως τον Αύγουστο του 2021 ο Ερντογάν δεν θα κάνει πίκ- νικ στα Βαρώσια αλλά πάρτι».

Αναφερόμενος στη στάση των κομμάτων στο εσωτερικό είπε:«Δεν υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον, τα ‘χουμε με τους ξένους ότι ξέχασαν το Κυπριακό. Ξυπνά το διεθνές ενδιαφέρον και αντιδρούμε γιατί να το επιδεικνύουν». Ο κ. Νεοφύτου ολοκλήρωσε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να ιεραρχούμε εθνικές προτεραιότητες. 47 χρόνια άλυτο το Κυπριακό, όχι 47 μέρες, μισό αιώνα. Πάει να ξεκινήσει μια προσπάθεια, αμέσως να βγει το μήνυμα από την Κύπρο ότι ανησυχούμε», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Σε άλλες δηλώσεις του επίσης, χθες, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι αυτό που μετρά είναι οι πράξεις. «Στο Κυπριακό, διεκδικούμε την κανονικότητα του κράτους μας. Αυτό που δικαιούμαστε: Μια ελεύθερη και ενωμένη πατρίδα. Τα λόγια είναι εύκολα. Σήμερα όμως, αυτό που μετρά είναι οι πράξεις», δήλωσε.

Επικριτική κατά του προέδρου του ΔΗΣΥ ήταν η Αλληλεγγύη αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο Αβέρωφ οφείλει να δώσει απαντήσεις στον λαό της Κύπρου ως προς το ποια πολιτική ισότητα εννοεί. «Είναι αυτή τη γραμμή που ασπάζονται όλοι οι υποψήφιοι του ΔΗΣΥ, ή εκφράζει μόνο τον εαυτό του;», διερωτάται η Αλληλεγγύη.

Πληροφορίες από τον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ, ΦΡΙΞΟΣ ΔΑΛΙΤΗΣ

Στις 27-29 Απριλίου η Πενταμερής Διάσκεψη-παγίδα του ΟΗΕ: Η αντίστροφη μέτρηση για την Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: