Καταποντισμός για υπηρεσίες καταλύματος και εστίασης στην Κύπρο για το 2020

File Photo: Η πανέμορφη Αγία Νάπα. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Οι υπηρεσίες παροχής καταλύματος και η εστίαση ήταν ο μεγάλος χαμένος το 2020, ενώ οι υπηρεσίες πληροφορίας είχαν τη μεγαλύτερη άνοδο το 2020, τη χρονιά της πανδημίας του κορωναϊού.

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας ο δείκτης κύκλου εργασιών, ανά τομέα οικονομικής δραστηριότητας την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου του 2020 παρουσίασε ετήσια πτώση 56% στις υπηρεσίες παροχής καταλύματος και εστίασης, οι Διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες απώλειες 31%, ενώ οι επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες κατέγραψαν πτώση 10,8%.

Μόνο ο τομέας της ενημέρωσης και επικοινωνίας παρουσίασε άνοδο, πιο συγκεκριμένα 2,3% σε ετήσια βάση.

Κλάδοι δραστηριότητας: Σημαντικά κέρδη στην πληροφορική ελέω Covid

Σε ό,τι αφορά τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, μόνο οι δραστηριότητες υπηρεσιών πληροφορίας, παρουσίασαν μεγάλη αύξηση της τάξης του 65,3%, αντανακλώντας τη μετάβαση σε διαδικτυακές δραστηριότητες λόγω και περιοριστικών μέτρων και μέτρων αποστασιοποίησης. Ανοδικά κινήθηκαν και οι εκδοτικές δραστηριότητες με 16%.

Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες το 2020 παρουσίασαν οι δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών και υπηρεσιών κρατήσεων με ετήσια μείωση 85% και ακολουθούν οι υπηρεσίες παροχής καταλύματος με 79%, ο κλάδος παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεων και μουσικών εκδόσεων με μείωση 41%, ενώ ο κλάδος της εστίασης υποχώρησε σε ποσοστό 36%.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

«Σατανιστικό» το τραγούδι της Κύπρου στη Eurovision λένε οι θεολόγοι και ζητούν να αποσυρθεί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: