Καταγγελία: “Ο πολιτικός με πήρε και με κάθισε στα πόδια του, η σύζυγός του με τον τραγουδιστή”!

Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, Πέννυ Μπαλτατζή. Φωτογραφία via The Caller video




Η εξομολόγηση της Πέννυς Μπαλτατζή για τη σεξουαλική παρενόχληση που έχει υποστεί. Το περιστατικό με κορυφαίους πολιτικούς σε ιδιωτικό πάρτι σε κότερο

Η Πέννυ Μπαλτατζή, μία από τις πρώτες γυναίκες του καλλιτεχνικού χώρου που αναφέρθηκε ανοιχτά για τη σεξουαλική παρενόχληση από επιχειρηματία νυχτερινού κέντρου μίλησε θίγοντας τη συμπεριφορά των περισσοτέρων απέναντι στους καλλιτέχνες.

Την ίδια στιγμή: Τη διαγραφή του κ. Πέτρου Φιλιππίδη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ζητούν οι κυρίες Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Ελένη Δροσάκη καταγγέλοντας τον ηθοποιό για πράξεις που προσέβαλαν την γεννετήσια αξιοπρέπεια.

Οι τρεις πασίγνωστες ηθοποιοί έχουν καταθέσει καταγγελία στο πειθαρχικό συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών κατά του Πέτρο Φιλιππίδη, για «σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής κι αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς που προσέβαλαν την γενετήσια αξιοπρέπειά τους.»

Και οι τρεις γυναίκες ζητούν τη διαγραφή του ηθοποιού από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, που ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα σε λίγο καιρό ως δασκάλα στο talent show με εγκλεισμό, το House of fame, μίλησε στο TheCaller και τη Χρίσλα Γεωργακοπούλου και μοιράστηκε όσα βίωσε σε ιδιωτικό πάρτι με παρέα που απαρτιζόταν από γνωστούς πολιτικούς της χώρας και την σεξιστική και μειωτική συμπεριφορά απέναντί της επειδή είναι τραγουδίστρια:

«Επειδή το κάναμε πολύ συχνά με αυτή την μπάντα να παίζουμε σε ιδιωτικά event και για ανθρώπους που έχουν τράπεζες, παλιά για την Πειραιώς για παράδειγμα. Υπήρχαν λοιπόν κάποιοι πολιτικοί εκεί μέσα, οι οποίοι ξέφυγαν λιγάκι, τον έχασαν τον έλεγχο. Η γυναίκα ενός πολιτικού είχε σηκωθεί και τραγουδούσε με τον τραγουδιστή, στη χαρά της, δεν έκανε κάτι περίεργο”.

  • Πέννυ Μπαλτατζή: «Με παρενοχλούσε παντρεμένος, ενώ κρατούσε αγκαλιά το παιδί του»

Στην κάμερα της εκπομπής Ευτυχείτε!» μίλησε το πρωί της Παρασκευής (22/1) η γνωστή τραγουδίστρια Πέννυ Μπαλτατζή, που συμμετείχε πρόσφατα στο J2US, ενώ ετοιμάζεται για την επόμενη τηλεοπτική της συμμετοχή στο ριάλιτι «House of Fame», όπου θα κάνει τα μαθήματα φωνητικής στους παίκτες.

Η τραγουδίστρια μίλησε με εκτίμηση για την εργατικότητα της Ελένης Φουρέιρα που θα έχει τον ρόλο της παρουσιάστριας στο «House of Fame», ενώ έκανε και μία συγκλονιστική προσωπική αποκάλυψη αναφορικά με τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, που έρχονται στο φως καθημερινά, με φόντο την πολύκροτη υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Για τη δικής της εμπειρία η Πέννυ Μπαλτατζή είπε:

Από την άλλη μεριά του τραπεζιού με πήρε ο άντρας της και με κάθισε στα στα πόδια του, γιατί μπορεί να ζήλεψε, γιατί έτσι του ήρθε. Έμεινα. Έπαθα σοκ. Για να τα πούμε σωστά τα πράγματα, δεν διέτρεχα κίνδυνο. Η συμπεριφορά όμως ήταν άκρως σεξιστική. Γιατί η γυναίκα σου είναι με τον τραγουδιστή και τραγουδάνε μαζί όμορφα. Εμένα από πού και ως πού; Με ποιο δικαίωμα; […]Είναι γνωστός πολιτικός τον ξέρουμε, έχει βγει και κυβέρνηση», είπε η τραγουδίστρια.

«Εργοδότης όταν δεν ήμουν γνωστή μου έχει πει ότι θα μου δώσει χρήματα για να προσθέσω στήθος και θα με βάλει πρώτο όνομα στο Caramela – δεν ήταν φυσικά ο ιδιοκτήτης του Caramela – ήταν ένας άνθρωπος από ένα συνοικιακό μαγαζί. Έκανε κι άλλα πράγματα, μου χαμήλωνε τη φωνή μου για να μην ακούγεται στο μικρόφωνο, και όλα αυτά επειδή δεν δέχομαι τις προτάσεις του. Παντρεμένος με παιδί, πολλές φορές αγκαλιά με το παιδί του, 9 χρόνων. Δεν έχουν πάει να με αγγίξουν παρά τη θέλησή μου, μόνο μία φορά έβαλε κάποιος το χέρι του στο πόδι μου και είπα ότι σε παρακαλώ πολύ. Αρνήθηκα».

Και συνέχισε με μία άλη περίπτωση:

«Μου έχει τύχει να μη γυρίσω από δουλειά μαζί με τον άνθρωπο που με πήγε γιατί είχε πιει και έβαλε το χέρι του στο πόδι μου. Ερχόμασταν από νότια Ελλάδα και μου είπε “δεν θα σταματήσουμε στην Αθήνα θα πάμε στην Κόρινθο”, στο σπίτι του γιατί νιώθει κουρασμένος και θέλει να κάνει στάση εκεί. Πήρα το ΚΤΕΛ από τους Μολάους, πέντε ώρες καθισμένη στο σκαλάκι γιατί δεν είχε θέση» είπε η Πέννυ Μπαλτατζή.

  • Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ

Σοκάρει η πληθώρα καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και άσκηση ψυχολογικής βίας στον καλλιτεχνικό χώρο. Ξεπερνούν τις χίλιες οι περιπτώσεις που έχουν ήδη αναφερθεί στο Πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Σαν κεραυνός στο χώρο του τραγουδιού έπεσε η καταγγελία της Λυδίας Σέρβου. Η τραγουδίστρια αποκάλυψε οτι ο μουσικοσυνθέτης Δήμος Μούτσης ήταν εκείνος που της επιτέθηκε σεξουαλικά όταν ήταν 15 ετών.

«Ο άνθρωπος που σακάτεψε την ψυχή μου πριν καν συμπληρώσω τα 15 μου χρόνια είναι ο μουσικοσυνθέτης Δήμος Μούτσης. Και το λέω γιατί πρέπει να διευκρινίσω ρητά ότι δεν είναι άλλοι εμπνευσμένοι και καταξιωμένοι συνθέτες, όπως ο Ξαρχάκος και ο Μαρκόπουλος, τα ονόματα των οποίων κακώς αναμείχθηκαν από κάποιους».

Η Λυδία Σέρβου κράτησε 25 χρόνια το μυστικό της… τόνισε πως η ίδια είχε αποφασίσει να μην αποκαλύψει το όνομά του, κυρίως λόγω της ηλικίας του αλλά κατέληξε οτι η καταγγελία της θα λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Γραπτή απάντηση μέσω του δικηγόρου του έδωσε ο Δήμος Μούτσης.

«Αναφορικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, που αφορούν στο πρόσωπό του, ο Δήμος Μούτσης δηλώνει ότι οι απαντήσεις του θα δοθούν όπου και όπως νομικά προβλέπεται».

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το ντόμινο καταγγελιών στον χώρο της υποκριτικής και του θεάτρου.Το πειθαρχικό όργανο του ΣΕΗ συγκροτήθηκε και δέχεται μόνο επώνυμες καταγγελίες.

Πολλά ονόματα «ακούγονται»… στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και όπως φαίνεται αυτό το ανηλεές σήριαλ καταγγελιών θα έχει πολλά επεισοδια ακόμα.

Σωρεία νέων καταγγελιών για Φιλιππίδη: Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, Δροσάκη ζητούν την διαγραφή του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: