Κατά 30% μειώθηκαν τα κρούσματα και οι θάνατοι στις ΗΠΑ: Δεν υπάρχει ακόμη επάρκεια εμβολίων

FILE PHOTO: Άνθρωποι περιμένουν στην ουρά για να εμβολιαστούν στο Gateway World Christian Center, στο Βάλεϊ Στριμ της Νέας Υόρκης. EPA, JUSTIN LANE
Τα κρούσματα και οι θάνατοι από Covid-19 μειώθηκαν κατά 30% στις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη ενώ και οι περισσότερες χώρες της Νότιας Αμερικής αναφέρουν μείωση των νέων κρουσμάτων, παρατηρεί ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας (PAHO).

Η διευθύντρια του PAHO Καρίσα Ετιέν τόνισε ωστόσο ότι δεν υπάρχει ακόμη επάρκεια εμβολίων και θα χρειαστεί να περάσουν μήνες προτού η ανοσοποίηση να επηρεάσει τον ρυθμό μετάδοσης του ιού.

Μέχρι στιγμής, έχουν εμβολιαστεί σε όλη την αμερικανική ήπειρο 78 εκατομμύρια άνθρωποι. Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να παραδοθούν εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις των εμβολίων στις φτωχότερες χώρες που έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό Covax, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Ετιέν, στη Βραζιλία, την Κολομβία και τον Ισημερινό παρατηρείται μικρή μείωση των νέων κρουσμάτων, ωστόσο ο ιός διαδίδεται ακόμη στα ίδια επίπεδα που ήταν και στα μέσα του 2020. Επίσης, το Περού καταγράφει νέες εστίες, κατά μήκος των συνόρων του με τη Βραζιλία και την Κολομβία, στην περιοχή του Αμαζονίου.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπραζίλια, Brazil

25 εκατ. μάσκες σε Αμερικανούς θα διανείμει η κυβέρνηση Μπάιντεν από τον Μάρτιο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: