Kαλά νέα από FDA: Αποτελεσματικό κι ασφαλές το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson

File photo: Την Παρασκευή αναμένεται η έγκριση του εμβολίου από την αρμόδια επιτροπή των ΗΠΑ. EPA/NIC BOTHMA




Το εμβόλιο μιας δόσης της Johnson & Johnson κατά του κορωναϊού  κρίθηκε αποτελεσματικό και ασφαλές, αναφέρεται σε έκθεση ειδικών του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), ανοίγοντας το δρόμο για τη χρήση του εμβολίου.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δήλωσε ότι το εμβόλιο Johnson & Johnson πληροί τις προϋποθέσεις για έγκριση έκτακτης ανάγκης.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Johnson & Johnson έναντι μέτριας έως σοβαρής / κρίσιμης Covid-19 σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές ήταν 66,9% τουλάχιστον 14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό μίας δόσης και 66,1% τουλάχιστον 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

«Δεν εντοπίστηκαν συγκεκριμένες ανησυχίες για την ασφάλεια στις αναλύσεις υποομάδων ανά ηλικία, φυλή, εθνικότητα, ιατρικές συννοσηρότητες ή προηγούμενη λοίμωξη SARS-CoV-2», ανέφερε η ανάλυση.

Η σημερινή έκθεση θα τεθεί προς ενημέρωση της συμβουλευτικής επιτροπής για τα εμβόλια του FDA, που θα συνεδριάσει την Παρασκευή. Η επιτροπή των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων αναμένεται επομένως να αποφασίσει την έγκριση του εμβολίου.

Αν και η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την απόφαση της επιτροπής, σημειώνεται πως παρόμοια εξέλιξη (θετική εισήγηση και οριστική έγκριση) είχε σημειωθεί και για τα εμβόλια των Pfizer και Moderna.

Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την J&J βρέθηκε να είναι 72% αποτελεσματικό σε κλινικές δοκιμές στις ΗΠΑ. Ωστόσο, ήταν 85% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρής νόσου σε όλες τις περιοχές που δοκιμάστηκε.

Με πληροφορίες από CNN, Reuters

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η AstraZeneca θα παραδώσει στην ΕΕ λιγότερα από τα μισά εμβόλια που έχει δεσμευτεί, στο δεύτερο τρίμηνο του 2021

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: