Ισραηλινές πόλεις δελεάζουν αρνητές των εμβολιασμών με… γαστρονομία

File Photo: Εμβολιασμός στο Ισραήλ EPA/ABIR SULTAN




Περισσότεροι από 200.000 εμβολιασμοί την ημέρα κατά του κορωναϊού πραγματοποιούνταν στο Ισραήλ στην περίοδο της αιχμής.

Η χώρα είναι μία από τις πρωτοπόρες παγκοσμίως στους εμβολιασμούς, ωστόσο τελευταία η προθυμία των Ισραηλινών να εμβολιαστούν μειώθηκε σημαντικά. Δύο πόλεις τώρα θα χρησιμοποιήσουν τη γαστρονομία για να δημιουργήσουν το κίνητρο να εμβολιαστούν όσοι αντιδρούν.

Στο Τελ Αβίβ θα προσφέρονται την Τρίτη δωρεάν γεύματα σε αναποφάσιστους από κινητούς σταθμούς εμβολιασμού στις συνοικίες Γιάφα και Κιριάτ Σαλόμ. Όσοι εμβολιάζονται εκεί — και διαθέτουν βεβαίωση ότι είναι κάτοικοι ή εγγεγραμμένοι ως κάτοικοι — θα λάβουν επίσης χούμους και γλυκό κιουνεφέ στην Γιάφα ή πίτσα και καφέ στο Κιριάτ Σαλόμ. Και οι δύο περιοχές έχουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

Και το Μπνέι Μπρακ, μια πόλη κοντά στο Τελ Αβίβ η οποία κατοικείται κυρίως από αυστηρά ορθόδοξους Εβραίους, θα προσφέρει «ως ανταμοιβή» σε όσους εμβολιάζονται εκεί μια μερίδα του κλασικού εβραϊκού πιάτου χαμίν. Το φαγητό αυτό (περιλαμβάνει ολόκληρες πατάτες, κρέας μοσχάρι, αρνί ή κοτόπουλο σιτάρι, ρύζι, φασόλια, κρεμμύδια και αυγά) αποτελεί το κυρίως πιάτο που σερβίρεται στο γιορτινό τραπέζι του Σαββάτου.

Με πληροφορίες από dpa μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελ Αβίβ, Ισραήλ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Φωνάζει η Τουρκία να φοβηθεί η Αμερική: Εκλήθη για εξηγήσεις ο Πρέσβης για την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: