Υπόμνημα της “Αδούλωτης Κερύνειας” στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ

File photo: Αρνητική εξέλιξη χαρακτηρίζει την επικείμενη Πενταμερή η “Αδούλωτη Κερύνεια”. Photo: Σωματείο “Αδούλωτη Κερύνεια”.




Επιστολή στη ρωσική Κυβέρνηση, δια του Ρώσου Πρεσβευτή στην Κύπρο Στάνισλαβ Οσάτσι, απέστειλε μετά τις δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών «που έγιναν προχθές και αφορούσαν φημολογούμενο νέο Βρετανικό σχέδιο για συζήτηση στις συνομιλίες», το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Το Σωματείο θα αποστείλει ανάλογα υπομνήματα και στις άλλες 4 χώρες, μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου, στο υπόμνημα τονίζεται ότι ουσία του Κυπριακού είναι η παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας, της κρατικής κυριαρχίας και εξουσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο, ως αποτέλεσμα στρατιωτικής εισβολής και κατοχής από χώρα, μέλος του ΟΗΕ, την Τουρκία και «γι΄ αυτό και θεωρούμε ότι η ευθύνη βαρύνει απόλυτα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αποκαταστήσει τη διεθνή έννομη τάξη που παραβιάστηκε από την Τουρκία, το 1974».

Καταλήγοντας, το Σωματείο αναφέρει ότι με αφορμή τις πρόσφατες διεργασίες για συνέχιση διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό «μέσω νέας παράνομης “Πενταμερούς” με τις ευχές μάλιστα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θέτουμε τις Κυβερνήσεις των χωρών μονίμων μελών του Συμβουλίου έναντι των ευθυνών τους με το γραπτό μας υπόμνημα».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος 

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Για την πενταμερή και τον ρόλο Γαλλίας συζήτησαν ο Μακρόν και ο Αναστασιάδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: