Οι Τούρκοι συγκεντρώνουν το Στόλο: Από 1η Μαρτίου οι επιχειρήσεις, θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο

Πλοίο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Photo via Twitter, T.C. Millî Savunma Bakanlığı @tcsavunma




Η Τουρκία ξεκίνησε τη συγκέντρωση του στόλου της εντός των ναυστάθμων την ίδια ώρα που στο Αιγαίο πνέουν θυελλώδεις άνεμοι οι οποίοι δεν επιτρέπουν την έξοδο σκαφών και τη διενέργεια επιχειρήσεων.

Σύμφωνα πάντως με τον δικό τους σχεδιασμό η ουσία των ασκήσεων της «Γαλάζιας Πατρίδας» θα ξεκινήσει από την 1η Μαρτίου και θα διαρκέσει έως και την 6η Μαρτίου. Και σύμφωνα με τις ενημερώσεις από το δικό τους επιτελείο όλα τα σκάφη θα κινηθούν στα διεθνή ύδατα τόσο στο Αιγαίο όσο και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ στην Κωνσταντινούπολη Άννα Ανδρέου επικαλούμενη τουρκικά μέσα ενημέρωσης η άσκηση θα συνεχιστεί μέχρι τις 7 Μαρτίου και αποσκοπεί στην αξιολόγηση της ετοιμότητας του αρχηγείου, των μονάδων και των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού. Στην άσκηση συμμετέχουν 87 πλοία 27 αεροσκάφη και 20 ελικόπτερα.

Η άσκηση στοχεύει στην δοκιμή δυνατοτήτων των μονάδων για κοινές ναυτικές επιχειρήσεις με στόχο την αύξηση της ετοιμότητας μάχης τους. Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα συμμετάσχουν 82 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού: 5 περιπολικά πλοία, 12 θαλάσσια ελικόπτερα μαζί με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ομάδες αμφίβιων θαλάσσιων σωμάτων και SAT/SAS από την Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων, ελικόπτερα γενικής χρήσης και επίθεσης από τη Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων. Θα συμμετάσχουν επίσης F16 και F4.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη υψηλής ταχύτητας θα χρησιμοποιηθούν ως στόχοι ενώ θα πραγματοποιούνται και πυροβολισμοί προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πραγματικό περιβάλλον επιχείρησης.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Οι τεχνητές «ξέρες» που επιχειρεί να στήσει η Τουρκία στο Αρχιπέλαγος, στην άσκηση «Mavi Vatan»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: