Οι τεχνητές «ξέρες» που επιχειρεί να στήσει η Τουρκία στο Αρχιπέλαγος, στην άσκηση «Mavi Vatan»

Μια ιδιαίτερα σημειολογική εικόνα έδωσε στη δημοσιότητα το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό (Marine Nationale) με την Ελληνική φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟΝ να “πρωταγωνιστεί” στην Ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα που είναι στη Μεσόγειο, ενώ διακρίνεται και το ελικοπτεροφόρο TONERE, τύπου Mistral. Πηγή: Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Οι τεχνητές «ξέρες» που θέλει να στήσει η Τουρκία στο Αιγαίο, ιδίως από την ερχόμενη Δευτέρα όπου θα έχει αναπτυχθεί ο τουρκικός στόλος στο πλαίσιο της άσκησης «Mavi Vatan», αρχίζουν να φαίνονται και η Αθήνα λαμβάνει όλα εκείνα τα μέτρα που είναι απαραίτητα.

Η Τουρκία επιδιώκει ξανά να υπάρξει ένταση σημειώνεται από στρατιωτικούς κύκλους, σε μια ακόμη προσπάθεια να δυναμιτίσει το τραπέζι του 62ου γύρου των διερευνητικών επαφών στις οποίες δεν πήγε με την καλύτερη διάθεση για επίλυση της μοναδικής διαφωνίας που υπάρχει.

Η πιο σοβαρή απόπειρα προβοκάτσιας ήταν αυτή του Χουλουσί Ακάρ ο οποίος αναφέρθηκε σε δήθεν παρενόχληση από Ελληνικά μαχητικά του υδρογραφικού Τσεσμέ.

Οι ρητορικές προκλήσεις καταγράφονται πλέον σε καθημερινό επίπεδο, με πρώτο τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πλην της Γερμανίας, τα έχει βάλει ανοιχτά με τη Δύση.

  • Και επειδή όλα δείχνουν ότι η γείτονα έχει αποφασίσει να ανέβει ξανά τα σκαλοπάτια της κλιμάκωσης, οι Επιτελείς έχουν κάνει σχεδιασμό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που τους επιτρέπει να έχουν πλήρη την εικόνα για οποιαδήποτε κίνηση θελήσουν να κάνουν οι Τούρκοι.

Η πρώτη απόπειρα προβοκάτσιας με την εκ φαντασίας παρενόχληση του Τσεσμέ δεν έπιασε κι αυτό κάνει στρατιωτικούς κύκλους να εκτιμούν ότι γρήγορα η γείτονα θα επανέλθει με παρόμοιο τρόπο. Η ηγεσία έχει ζητήσει και πάλι την αύξηση των αντανακλαστικών- άλλωστε ξεκινά και η «Γαλάζια Πατρίδα»- ώστε η οποιασδήποτε νέα απόπειρα που οδηγεί σε προβοκατόρικη ενέργεια να τελειώσει εν τη γένεσή της.

Άλλωστε κύκλοι του Ελληνικού Επιτελείου αυτό ακριβώς έκαναν με τη συνολική και αληθινή εικόνα που μετέφεραν ως απάντηση για τον τούρκο υπουργό άμυνας, τον οποίο και αποστόμωσαν.

Το βέβαιο είναι ότι ουδείς στην Αθήνα επιθυμεί αυτή την ώρα, που βρισκόμαστε ακριβώς έναν μήνα πριν το Συμβούλιο των ηγετών της Ευρώπης, να πέσει στην παγίδα που πάει να στήσει στο Αιγαίο η Άγκυρα. Αντιθέτως ο διπλωματικός Μαραθώνιος έχει αναδείξει το πόσο δίκαιες ήταν και είναι οι θέσεις που εκφράζει η Αθήνα κι αυτός είναι ο λόγος που φέρνει στο πλευρό της ολοένα και περισσότερους συμμάχους.

Τα μηνύματα προς την Τουρκία δεν αρέσουν στην ηγεσία της… 

Και τα μηνύματα που εκπέμπονται, δεν αρέσουν στη γείτονα μιας και γνωρίζει ότι ήδη η Ελληνική φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ στην Κορσική εντάχθηκε στη δύναμη ασφαλείας του Γαλλικού αεροπλανοφόρου που έχει κατεύθυνση προς τη Μεσόγειο.

  • Την ίδια στιγμή και άλλες φρεγάτες του Ελληνικού στόλου είναι στα ζεστά- παρά τον χειμώνα- νερά της Μεσογείου κάνοντας προβολή σημαίας και ναυτικής ισχύος, ενώ οι σύμμαχες χώρες αναγνωρίζουν τον μεγάλο αγώνα που δίνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις όλο το τελευταίο διάστημα, τόσο για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων όσο και για την διατήρηση της αμυντικής ισχύος μέσω των προγραμμάτων που έχουν ανακοινωθεί.

Παράλληλα το καθημερινό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που έχει εκπονηθεί να συνεχιστεί κανονικά, τόσο σε Εθνικό, όσο και σε συμμαχικό επίπεδο, με στόχο η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλες τις περιοχές ενδιαφέροντος να είναι διαρκής.

Όλα τα δεδομένα που καταγράφει καθημερινά το Επιτελείο και αναλύονται διεξοδικά από αξιωματικούς που είναι επικεντρωμένοι στην τουρκική προκλητικότητα, λένε ότι η γείτονα αναζητά τη δική της διέξοδο από το τραπέζι των διερευνητικών όπου κάθισε ύστερα από μεγάλη προσπάθεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Το Πεντάγωνο το λέει ξεκάθαρα: Με τους S-400 η Τουρκία πρόσφερε στον Πούτιν «έσοδα, πρόσβαση και επιρροή»

 

Εντυπωσιακή διάσωση Τούρκου ασθενούς ναυτικού από Super Puma της Π.Α μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: