Η σκληρή απάντηση στον Γονίδη: Και εγώ που έχω πάει σε σπίτια ηθοποιών μάλλον έχω βιαστεί…

Ο Σταμάτης Γονίδης με τον Χρήστο Μάστορα στην εκπομπή του Mega στο «Σπίτι με το ΜΕGA». Φωρογραφία via Mega Channel




Ο Γιώργος Χρανιώτης και η Φιλίτσα Καλογεράκου εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στις δηλώσεις του Σταμάτη Γονίδη, σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας στον καλλιτεχνικό χώρο

‘Οπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ, μεγάλος ντόρος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες με τις δηλώσεις του Σταμάτη Γονίδη στην εκπομπή «Σου Κου Family» σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας στον καλλιτεχνικό χώρο.

«Όταν δεν θες ο άλλος να σε βιάσει υπάρχουν πολλοί τρόποι να το αποφύγεις, δεν θα πας στον χώρο του. Του ρίχνεις ένα χαστούκι, λες θα πάω στην αστυνομία ή θα το πω στον μπαμπά μου. Όταν επειδή θέλεις να μείνεις στην δουλειά, δέχεσαι αυτόν τον εκβιασμό, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φύγεις» είπε, χαρακτηριστικά, ο λαϊκός τραγουδιστής.

Την έντονη αντίδρασή του στις παραπάνω δηλώσεις, εξέφρασε με ανάρτησή του στο Instagram ο Γιώργος Χρανιώτης, γράφοντας ότι:

«Φαντάζομαι κύριε Γονίδη, ότι και εγώ που έχω πάει σε πολλά σπίτια συναδέλφων και σκηνοθετών για να δουλέψω ή να κουβεντιάσω, μάλλον θα έχω βιαστεί. Αυτό δεν συνεπάγεται από τα λεγόμενά σας;».

Παρόμοια αντίδραση είχε και η Φιλίτσα Καλογεράκου, η οποία ανέφερε: «Συμπέρασμα: τελικά όταν κάποιος σε καλεί στον χώρο του, προφανώς και οπωσδήποτε πρέπει να σε βιάσει. Φαίνεται ότι κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων #Γονίδης».

  • Προχωράει σε αγωγή για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε, η Φιλίτσα Καλογεράκου

Η ηθοποιός Φιλίτσα Καλογεράκου μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό» του ΑΝΤΕΝΝΑ και αποκάλυψε ότι θα προχωρήσει σε αγωγή για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε στον εργασιακό της χώρο.

«Είχα τα πνευματικά δικαιώματα ενός θεατρικού έργου και προσπαθούσα να βρω συνεργάτες για να μπορέσω να το ανεβάσω. Ο εν λόγω κύριος ήταν σεναριογράφος – συγγραφέας -παραγωγός κινηματογράφου και τηλεόρασης. Κανονίζουμε επαγγελματικό ραντεβού για να του δώσω το έργο να το διαβάσει, ώστε αν τον ενδιαφέρει να προχωρήσουμε σε συνεργασία. Του δίνω το έργο και ο κύριος «Χ» μου απαντάει: “Αγαπητή κυρία Καλογεράκου, θα μου κάτσεις, θα σου ξαναγράψω το έργο για να είναι δικό μου και μετά θα το ανεβάσουμε. Αν δεν… δεν”. Του είπα όχι και σηκώθηκα κι έφυγα» ανέφερε η ηθοποιός.

Στη συνέχεια, θέση πήρε και ο δικηγόρος της Στέλιος Σούρλας, αναφέροντας:

«Η εντολή η οποία έχω είναι να προχωρήσουμε σε μήνυση, στην οποία θα ζητούμε να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος αυτού του ανθρώπου για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Θα αποδείξουμε στο ακροατήριο ότι ο άνθρωπος αυτός εκμεταλλεύτηκε την εργασιακή ανάγκη της εντολέας μου για να ικανοποιήσει τις γενετήσιες ορέξεις του».

  • Με σάπισαν στο ξύλο, ανέβηκα στο καπό του αυτοκινήτου αιμόφυρτη, λέει η Αθηνά Παππά

Το πρωί της Δευτέρας (15/2), η ηθοποιός Αθηνά Παππά μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή του Μέγκα και αναφέρθηκε στη βία που υπέστη εκτός θεάτρου, αλλά και τις «πόρτες» που έκλεισε στον καλλιτεχνικό χώρο διατηρώντας την ακεραιότητά της.

«Τον πρώτο σχεδόν βιασμό τον έχω περάσει στον δρόμο στα 18 μου. Περπατούσα στον δρόμο με μια φίλη μου, μας είχε δώσει ο μπαμπάς μου λεφτά για να πάρουμε σουβλάκι, πέρασε ένα αυτοκίνητο και μας έβρισε, δεν δώσαμε σημασία. Γύρισαν πίσω, βγήκαν κάτι νταήδες από μέσα, ένας και μετά άλλοι τρεις και επειδή η φίλη μου λιποθύμησε γιατί έλεγα αισχρόλογα που ούτε καν είχαμε ακούσει τότε, άρχισαν να με χτυπάνε πάρα πολύ, με σάπισαν στο ξύλο.

Η γυμναστική με έσωσε, οι κοιλιακοί μου. Ανέβηκα πάνω στο καπό του αυτοκινήτου αιμόφυρτη, γλίτωσα και ξύπνησα τη φίλη μου ενώ αυτοί το έσκασαν. Πρόλαβα να συγκρατήσω τον αριθμό της πινακίδας.

Η φίλη μου δεν ήθελε να έρθει μαζί μου. Πήρα ένα ταξί, πήγα σε έναν ιατροδικαστή, έκανε καταγραφή και πήγα με τον πατέρα μου στην αστυνομία και κάναμε μήνυση κατ’ αγνώστων. Τους βρήκαν, αλλά δύο χρόνια πέρασα πολύ δύσκολα. Καταδικάστηκαν φυσικά, βρήκαν ότι το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο και ότι ήταν έμποροι ναρκωτικών. Για δύο χρόνια με παρακολουθούσαν, έπαιρναν ανώνυμα τηλέφωνα στο σπίτι και έλεγαν ότι θα με σκοτώσουν και η αστυνομία καθόταν έξω από το σπίτι μου κάθε φορά που πήγαινα στο πανεπιστήμιο» εξομολογήθηκε η ίδια.

  • «Με έδιωξαν αυτοί που με είχαν επιλέξει»

Στη συνέχεια, η Αθηνά Παππά μίλησε για τα βιώματά της στον χώρο της Τέχνης.

«Στο θέατρο υπέστην ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Και σεξουαλική παρενόχληση και κακή συμπεριφορά. Μου είχαν δημιουργήσει μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα ένα κλίμα πάνω στη σκηνή τόσο απαξιωτικό και με έδιωξαν αυτοί που με είχαν επιλέξει. Τότε, παραγωγός ήταν ο κος Λειβαδάς. Με πήρε τηλέφωνο, πήγα από εκεί και μου είπε: “Μήπως ήθελε ο τάδε να σε…; Εγώ ερχόμουν στις πρόβες και σε έβλεπα, ήσουν πάρα πολύ καλή, επειδή αυτοί σε «έφαγαν» αλλά εγώ θα κρατήσω αυτούς γιατί αυτοί θα φέρουν τα φράγκα, πάρε αυτόν τον φάκελο”. Και μου έδωσε παιδιά όλα τα χρήματα που θα έπαιρνα το καλοκαίρι, όλα».

Σε ότι αφορά στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Αθηνά Παππά υπογράμμισε ότι δεν τα ήξερε.

«Για κάποιους ανθρώπους δεν εξεπλάγην καθόλου. Αλλά το πόσο ακραία ήταν τα πράγματα δεν το φανταζόμουν. Θέλω να τους φτύσω στην μούρη αυτούς τους ανθρώπους. Να μιλήσουν όλοι άφοβα, να ξεριζωθεί το καρκίνωμα. Μπράβο σε όσους τόλμησαν να μιλήσουν. Να μη φοβούνται και όσοι δεν έχουν μιλήσει. Τώρα ήρθε η ώρα».

Σπύρος Μπιμπίλας: Στη Δικαιοσύνη όσοι έκαναν αξιόποινα πράγματα

Για τα φαινόμενα αντιεπαγγελματικών συμπεριφορών και σεξουαλικής κακοποίησης που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μίλησε ο πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας μιλώντας στο «Πάμε Δανάη!».

Ο κ. Μπιμπίλας αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν βγει στη δημοσιότητα, τονίζοντας ότι δεν είναι οι μόνες που ακούγονται στον καλλιτεχνικό χώρο, ωστόσο τόνισε πως θα πρέπει οι ηθοποιοί που έχουν πέσει θύματα, να μιλήσουν στο ΣΕΗ και να πάρουν οι καταγγελίες τους τη νομική οδό.

«Όλες οι καταγγελίες που ακούγονται στην τηλεόραση, δεν έχουν έρθει όλες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών» σημείωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας, προσθέτοντας ότι το ΣΕΗ παρέχει νομικές συμβουλές στα μέλη του, ενώ σε λίγο θα προσφέρει και ψυχολογική βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται. «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα ανθρώπων που θα μπορούν να βοηθήσουν όλους αυτούς που καταγγέλουν τέτοιες συμπεριφορές» υπογράμμισε.

Επίσης, αναφέρθηκε στην πίεση που ασκούν τα ΜΜΕ για την άμεση αποκάλυψη ονομάτων θυτών και θυμάτων, εξηγώντας πως αυτή η καθυστέρηση δεν σημαίνει και τη συγκάλυψη των καταγγελιών. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εκπομπές και sites βιάζονται πολύ για κάτι που έχει νόμιμες και τυπικές διαδικασίες» εξήγησε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΗ, υποστήριξε ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν νοιάστηκαν για την πείνα των ηθοποιών, που κάποιοι από αυτούς περιορίζονται στα 534 ευρώ που δίνει το κράτος, σημειώνοντας πως τα λαμβάνουν μόνο όσοι είναι γραμμένοι στο Μητρώο Ηθοποιών.

«Δεν είναι όλοι οι ηθοποιοί εργένηδες να μπορούν να ζήσουν με 534 ευρώ. Και αυτούς τους στηρίζει το ΣΕΗ» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε πως το Σωματείο «μεγαλώνει» και πλέον μπορεί να ασκήσει πιέσεις για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ένσημα στις πρόβες κ.α.

Κόκκινος συναγερμός: Πρόβλεψη για δεύτερο κύμα κακοκαιρίας χειρότερο από το προηγούμενο…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: