Η “Μήδεια” κουβαλεί μαζί της πολικό ψύχος: Αβεβαιότητα για το πού και πόσο θα χιονίσει, λέει η Meteo…

FILE PHOTO: Καταστροφές στο Διδυμότειχο από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Η πρόγνωση των χιονοπτώσεων είναι εκ φύσεως πολύ αβέβαιη και δύσκολη καθώς πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο τόσο για την ένταση και έκταση όσο και τη διάρκεια τους.

Στην επερχόμενη κακοκαιρία Μήδεια ένας επιπλέον παράγοντας ο οποίος ενισχύει την αβεβαιότητα είναι η αβέβαιη κίνηση ενός βαρομετρικού χαμηλού από τα δυτικά προς το Ιόνιο και το πως αυτό θα συνδυαστεί με την εισβολή των ψυχρών αερίων μαζών από τα βόρεια.

Η ψυχρή «εισβολή», με ιδιαίτερα χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της το Σάββατο και σύμφωνα με τις προγνώσεις έχουν «κλειδώσει» κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Η απότομη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού -που από τα 25αρια της προηγούμενης εβδομάδας θα φέρει τη χώρα στο «ψυγείο»- οφείλεται στο ισχυρό ψυχρό μέτωπο που «κατεβαίνει» από την Ευρώπη.

Όπως αναφέρει η Meteo, αυτό γίνεται προφανές από τις προγνώσεις πολλαπλού δείγματος της θέσης του βαρομετρικού χαμηλού για τις βραδινές ώρες του Σαββάτου προς τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Oι πιθανές θέσεις αποκλίνουν πολύ μεταξύ τους, με κάποια σενάρια να προβλέπουν τη θέση του στο Βόρειο Ιόνιο και κάποια άλλα στο Νότιο, ενώ ένα μέρος των πιθανών θέσεων είναι στο Κεντρικό Αιγαίο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλη αβεβαιότητα στη κατανομή των χιονοπτώσεων και στην ένταση τους.

Για παράδειγμα, αν επαληθευθεί ένα σενάριο όπου το βαρομετρικό χαμηλό βρίσκεται στο Βόρειο Ιόνιο τότε η ζώνη των έντονων χιονοπτώσεων θα εντοπίζεται στη Δυτική Μακεδονία, στα ορεινά της Ηπείρου και στη Δυτική Θεσσαλία. Σε ένα άλλο όμως σενάριο όπου το βαρομετρικό χαμηλό βρεθεί στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο τα έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται πιο νότια και οι χιονοπτώσεις στην Ήπειρο πιθανώς να εντοπίζονται σε ακόμα χαμηλότερα υψόμετρα.

Όπως εξήγησε στην Καθημερινή o διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, «τα δεδομένα δείχνουν ότι η κακοκαιρία θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και σε ορισμένες περιοχές αναμένεται να καταγραφούν θερμοκρασίες ακόμη και κατώ από τους 20 βαθμούς Κελσίου».

Ερωτηθείς για την μεγάλη εναλλαγή της θερμοκρασίας, ο κ. Λαγουβάρδος ανέφερε πως αυτή η διαφορά γίνεται αισθητή εξαιτίας των νοτιάδων και της ζέστης, που ήταν αρκετά πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, προσθέτοντας πως σχεδόν κάθε μήνα καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες και είναι κάτι που εξετάζεται στο κατά πόσο «εμπλέκεται» η κλιματική αλλαγή.

Όσον αφορά τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που φέρει το όνομα «Μήδεια», οι ισχυρές χιονοπτώσεις και η «εμμονή» του ψύχους, μπορεί να διαρκέσουν έως και το τέλος της άλλης εβδομάδας.

  • ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για σήμερα Παρασκευή

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες σε Ανατολικό Αιγαίο, Θράκη και μετά το απόγευμα στην Ανατολική Πελοπόννησο, ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο, θερμοκρασία σε πτώση, αισθητή στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά:

Για την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Θράκη και μετά το απόγευμα στην Ανατολική Πελοπόννησο. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 5 βαθμούς), 6 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 13 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 10 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 19 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ και τις πρωινές ώρες σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Βόρειο Ιόνιο ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

  • Χρυσοχοΐδης για την αναμενόμενη κακοκαιρία: Έκκληση προς όλους τους πολίτες να μην κυκλοφορούν άσκοπα

Στον συντονισμό κυρίως σε επίπεδο περιφερειών και στην επαγρύπνηση όλων των φορέων εστιάστηκε η σημερινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, εν όψει του χιονιά που αναμένεται από το Σάββατο, ενώ την Κυριακή έχει προγραμματιστεί και δεύτερη ευρεία σύσκεψη, προκειμένου να επανεξεταστεί η κατάσταση.

Στην σημερινή σύσκεψη δόθηκε προτεραιότητα στην παρουσίαση των ιδιαιτεροτήτων κάθε περιοχής, από τους 13 Περιφερειάρχες, οι οποίοι συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά και στους υπόλοιπους φορείς, προκειμένου να διασφαλιστεί ο συντονισμός, ώστε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά.

Το ζήτημα που απασχόλησε την σύσκεψη επίσης είναι το θέμα των εμβολιασμών, κυρίως των ηλικιωμένων στις ορεινές περιοχές, οι οποίοι δεν θα είναι εύκολο και ασφαλές να μετακινηθούν λόγω του χιονιά, κάτι που όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης θα έχει αποφασιστεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Αυτό πάντως που συζητείται, σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας, είναι η μεταφορά προγραμματισμένων εμβολιασμών κάποιες μέρες αργότερα, μέχρι να περάσει η κακοκαιρία, αλλά οι τεχνικές λεπτομέρειες θα αποφασιστούν σε συνεργασία με την ειδική επιτροπή.

Σημειώνεται ότι η σύσκεψη έγινε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος), παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ την Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη τα φαινόμενα αναμένεται ότι θα επεκταθούν σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης επεσήμανε προς τους παριστάμενους την ανάγκη για αυξημένη «Επαγρύπνηση – Ετοιμότητα – Συνεργασία», ενώ τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει κατά τις επόμενες ημέρες να είναι πολύ προσεκτικοί, να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες εφόσον κινούνται με αυτοκίνητο.

Σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη τόνισε: «Περιμένουμε σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, χιονιά με πολύ κρύο, με πολύ παγετό – ένα ιδιαιτέρα, φαίνεται, έντονο φαινόμενο…Σας παρακαλούμε πολύ, μην κυκλοφορείτε ή περιορίστε τις μετακινήσεις σας όσο γίνεται αυτές τις μέρες που έρχονται.

Όσοι είστε υποχρεωμένοι να κυκλοφορήσετε, να έχετε μαζί́ σας αντιολισθητικές αλυσίδες. Προς Θεού, μη χρησιμοποιεί κάνεις τη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης (ΛΕΑ) γιατί μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι όλος ο κρατικός μηχανισμός θα είναι επί ποδός για την διασφάλιση της ελεύθερης και απρόσκοπτης κυκλοφορίας, αύριο θα αποφασιστεί τι θα γίνει με την κυκλοφορία φορτηγών και κατέληξε: «Να είστε όλοι καλά, ένας χιονιάς είναι, θα περάσει».

Στη σύσκεψη μετείχαν, επίσης, από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, έλαβαν μέρος ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιος Καραγιάννης, οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), υποστράτηγος Σπύρος Βαρσάμης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρος Κολυδάς, καθώς και των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σημειώνει επίσης ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

  • Συστάσεις της ΓΓΠΠ προς τους πολίτες ενόψει της κακοκαιρίας που θα επικρατήσει στη χώρα

Συστάσεις προς τους πολίτες απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της κακοκαιρίας που προβλέπεται από το μεσημέρι του Σαββάτου, 13/2, από τα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή, 14/2, θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

2. Τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο σταδιακά, της τάξης των 14-18 βαθμών Κελσίου και τον ισχυρό παγετό.

3. Τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους, τοπικά σε επίπεδο θύελλας στο Αιγαίο.

4. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά:

1. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το Σάββατο, 13/2, το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά και πρόσκαιρα στην Ήπειρο.

Την Κυριακή, 14/2, οι πυκνές χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τις Σποράδες, τα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Προς το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο.

Από τη Δευτέρα, 15/2, οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν στα δυτικά και τα βόρεια, όμως θα συνεχιστούν κατά διαστήματα έντονες στα ανατολικά ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

2. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί από την Κυριακή, 14/2, στα βόρεια και από τη Δευτέρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής χώρας. Επιπλέον, σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, θα είναι κατά τόπους ολικός. Ο κατά τόπους ισχυρός παγετός θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

3. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν από το Σάββατο, 13/2, το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο, που από την Κυριακή, 14/2, θα ενισχυθούν στα ανατολικά και θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ. Από τη Δευτέρα, 15/2, μέχρι την Τετάρτη, 17/2, θα πνέουν στο Αιγαίο άνεμοι έντασης τοπικά σε επίπεδο θύελλας 10 μποφόρ.

4. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

α. Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την Ήπειρο από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου, 13/2, μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής, 14/2.

β. Στη νότια Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες της Κυριακής, 14/2.

γ. Στα νησιά του Αιγαίου και πρόσκαιρα την Κρήτη από τις πρωινές ώρες της Κυριακής, 14/2, μέχρι αργά το απόγευμα.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία, αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

– Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και τις δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

– Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

– Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

– Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

– Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.

– Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.

– Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.

– Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

 

Αν μετακινούνται πεζή :

– Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

– Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: