Η καρδιά μας στα νησιά μας δήλωσε ο Πρωθυπουργός: Πολλές οι αντιδράσεις για το γεύμα στους Φούρνους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Κ-Α) συνομιλεί με κάτοικο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θύμαινα, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Την ακριτική Θύμαινα, όπου έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο άμεσου εμβολιασμού όλων των κατοίκων που το επιθυμούν, επισκέφθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ήταν παρών κατά τον πρώτο εμβολιασμό στο μικρό νησί, ενός 26χρονου, ενώ αμέσως μετά εμβολιάστηκε ο 86χρονος παππούς του.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των κατοίκων έχει σταλεί προσωπικό από τη Σάμο ώστε να υποστηρίξει τον γιατρό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο, όπου συνομίλησε με τη δασκάλα και τους μαθητές, ρωτώντας για τις ανάγκες τους. Τα παιδιά ζήτησαν να επισκευαστεί το γήπεδο 5✕5 και να δημιουργηθεί παιδική χαρά.

Επίσης στο λιμάνι της Θύμαινας, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι κάτοικοι του είπαν ότι πρώτη φορά βλέπουν στο νησί τους εν ενεργεία πρωθυπουργό και του αφιέρωσαν μία μαντινάδα κατά την υποδοχή.

«Η καρδιά μας είναι πάνω από όλα στα μικρά νησιά και θα είμαστε κοντά σας», απάντησε στους ακρίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Να ξέρετε είμαστε φύλακες εδώ πέρα» του είπαν από την πλευρά τους οι κάτοικοι.

  • Αντιδράσεις για το γεύμα Μητσοτάκη στη βεράντα του βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου μέσω των social media που δείχνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γευματίζει, μαζί με συνεργάτες του, στη βεράντα σπιτιού, κατά τη σημερινή επίσκεψή τους στους Φούρνους Ικαρίας.

Στη φωτογραφία που τραβήχτηκε από γείτονα και αναρτήθηκε στο Facebook και στο Twitter, φαίνεται ο πρωθυπουργός να γευματίζει με τουλάχιστον 15 άτομα, που κάθονται σε δύο διαφορετικά τραπέζια.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την απαγόρευση κυκλοφορίας για τους πολίτες των «κόκκινων περιοχών» για σήμερα και αύριο από τις 18:00, έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στα social media, ενώ αναμένεται και αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ώρες.

Το σπίτι, στο οποίο γευματίζει ο πρωθυπουργός, ανήκει στον βουλευτή Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόδουλο Στεφανάδη, ο οποίος μιλώντας στο ΕΘΝΟΣ, επιβεβαίωσε τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο σπίτι του και την αυθεντικότητα ουσιαστικά της φωτογραφίας, τονίζοντας ωστόσο πως «είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Στο ένα τραπέζι κάθισαν 7 άτομα και στο άλλο 4», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Αλέξανδρο Διαμάντη και τονίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης γευμάτισε με συνεργάτες και τοπικούς παράγοντες της περιοχής.

Πάντως, στη φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου, πέραν των καθήμενων, υπάρχουν και τουλάχιστον άλλοι 6 άνθρωποι όρθιοι σε πολύ μικρή απόσταση.

Την ίδια στιγμή, αποδοκιμασίες συνάντησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το μεσημέρι του Σαββάτου, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Ικαρίας λόγω της περιοδείας του στα ακριτικά νησιά.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ: “Ο κ. Μητσοτάκης μετά τις διακοπές του στην Ικαρία, να μας πει τι ισχύει με το απίστευτο μπάχαλο στο take away”

Το σημερινό (χθεσινό) αδιανόητο αλαλούμ με την εστίαση και το take away, το οποίο η κυβέρνηση απαγόρευσε και, εν τέλει, επέτρεψε δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες, είναι ενδεικτικό της αντιμετώπισης που έχει σε όλη τη διαχείριση της πανδημίας.

Εργαζόμενοι και επιχειρηματίες της εστίασης, πνιγμένοι στην απόγνωσή τους, δεν έχουν απέναντί τους κυβέρνηση, αλλά περιφερόμενο θίασο.

Ίσως την απάντηση για το τι ισχύει τελικά για την εστίαση και το take away να μπορεί να την δώσει ο κ. Μητσοτάκης όταν επιστρέψει από τις διακοπές του στην Ικαρία.​

Τι έγινε στο περίφημο γεύμα της Ικαρίας; Τηρήθηκαν τα μέτρα ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: