Η υπουργός Εργασίας της Γαλλίας καλεί τις εταιρείες να προωθήσουν την εξ αποστάσεως εργασία για να αποφευχθεί νέο lockdown

File Photo Η υπουργός Εργασίας της Γαλλίας Ελίζαμπεθ Μπορν EPA/LUDOVIC MARIN μέσω ΚΥΠΕ
Είναι υψίστης σημασίας οι εταιρείες να προωθήσουν την εξ αποστάσεως εργασία ώστε να αποφευχθεί

να χρειαστεί οι γαλλικές αρχές να καταφύγουν σε ένα νέο λοκντάουν για την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορωναϊού, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εργασίας της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν.

«Τις τελευταίες μέρες τα δεδομένα (για την COVID-19) δεν είναι καλά. Όλοι θέλουμε να αποφευχθεί ένα νέο λοκντάουν και η εργασία από το σπίτι είναι μια καλή απάντηση», δήλωσε η Μπορν στον ραδιοσταθμό Europe 1.

Η ίδια σημείωσε ότι την Παρασκευή θα συναντηθεί με εκπροσώπους τομέων, όπως ο τραπεζικός, αυτός των ασφαλειών ή της μηχανουργίας, οι οποίοι έχουν δει να μειώνεται τους τελευταίους μήνες η χρήση της εξ αποστάσεως εργασίας.

Στο μεταξύ το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη, στη Δουνκέρκη, στη βόρεια Γαλλία, καθώς η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή νέων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19 στην περιοχή αυτή.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ είχε νωρίτερα σήμερα συνομιλία με τον δήμαρχο της Δουνκέρκης για την υγειονομική κατάσταση στην περιοχή αυτή.

«Αυτοί συμφώνησαν ότι, δεδομένης της οξείας επιδείνωσης των δεικτών υγείας τις τελευταίες ώρες, πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για την αναχαίτιση της επιδημίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνομιλία αυτή.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Αυξάνονται οι ανησυχίες για το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal