Η Γερμανία βρίσκεται στο τρίτο κύμα της πανδημίας, η χαλάρωση των μέτρων πρέπει να γίνει προσεκτικά δηλώνει η Μέρκελ

File photo: Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ στο Γεεμανικό Κοινοβούλιο, στο Βερολίνο. EPA, FILIP SINGER




Η Γερμανία βρίσκεται στο τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωναϊού, είπε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός της,

σύμφωνα με δύο πηγές που παραβρέθηκαν σε αυτήν τη συνάντηση και μίλησαν στο πρακτορείο Reuters.

«Βρισκόμαστε τώρα στο τρίτο κύμα», φέρεται να είπε η καγκελάριος, προειδοποιώντας ότι η οποιαδήποτε χαλάρωση των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ στα τέλη του περασμένου έτους και παρατάθηκαν μέχρι τις 7 Μαρτίου θα πρέπει να γίνει προσεκτικά και σταδιακά.

Το κλείσιμο όλων των μη αναγκαίων επιχειρήσεων και οι έλεγχοι στα σύνορα με την Αυστρία και την Τσεχία –όπου εντοπίστηκαν εστίες οι οποίες συνδέονται με πιο μολυσματικές παραλλαγές του νέου κορονοϊού– βοήθησαν τη Γερμανία να μειώσει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων. Όμως η καθυστέρηση στους εμβολιασμούς και ο κίνδυνος που συνιστούν οι νέες παραλλαγές καθιστούν πιο δύσκολη τη χαλάρωση των περιορισμών.

«Δεν μπορούμε να αντέξουμε τα σκαμπανεβάσματα», είπε η Μέρκελ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επιθυμεί η επιστροφή στην κανονικότητα να γίνει προσεκτικά ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα επαναφοράς των μέτρων, εάν οι μολύνσεις αρχίσουν να αυξάνονται και πάλι.

Η καγκελάριος πρόσθεσε ότι η διαθεσιμότητα των γρήγορων τεστ και η αύξηση της δυνατότητας διενέργειας εξετάσεων θα καταστήσουν πιο βιώσιμη την επιστροφή στην κανονικότητα, είπαν οι δύο πηγές.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Ένοχος δήλωσε ένας κατηγορούμενος στην υπόθεση δολοφονίας της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: