Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η οικογενειακή τραγωδία στους Εργάτες με το διπλό φονικό, με θύματα μάνα και γιο, και τον τραυματισμό του άλλου παιδιού της οικογένειας

και οι ευθύνες των κρατικών υπηρεσιών, η άτυπη πενταμερής η διεξαγωγή της οποίας φαίνεται να μετατίθεται για τον Απρίλη, η έναρξη της διαδικασίας ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την υπόθεση Cypra, οι επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη την Κυριακή στο Ισραήλ και η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Γνώριζαν αλλά δεν παίρνουν ευθύνη» πως συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το φοβερό έγκλημα στους Εργάτες. Επίσης αναφέρεται στη δήλωση του Υπουργού Υγείας πως δεν υπάρχουν περιθώρια για απόρριψη ενός εμβολίου έναντι άλλου. Ακόμη γράφει ότι Κυπριακό, άμυνα, ενέργεια, τουρισμό συζητά στο Ισραήλ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «’Υψηλή’ ανοχή και κάλυψη από παντού’» γράφει πως έπιασε δουλειά η ερευνητική για Cypra με καταθέσεις καταπέλτη από Γιώργο Περδίκη και Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία το διπλό φονικό στους Εργάτες. Επίσης γράφει πως στον αέρα είναι η ημερομηνία της άτυπης πενταμερούς.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κρύβονται από τις ευθύνες τους» πως κρατικές υπηρεσίες αγνόησαν καταγγελίες και έδειξαν περιορισμένο ενδιαφέρον πριν το φονικό στους Εργάτες. Αλλού αναφέρει πως ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών κάνει δεύτερες σκέψεις ως προς τη σύγκληση της άτυπης πενταμερούς, η οποία πάει για Απρίλη. Επίσης γράφει πως νίπτει τας χείρας η Αστυνομία για τον Μητροπολίτη Μόρφου σε σχέση με τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων και τον Αγιασμό των Υδάτων.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Στο ίδιο έγκλημα ξανά απλοί θεατές» γράφει πως έπειτα από κάθε τραγικό περιστατικό, όπως και στο οικογενειακό δράμα στους Εργάτες, επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η πρόνοια και οι πολιτικές ευημερίας στον τόπο μας είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Αλλού γράφει πως σφυρίζει αδιάφορα η Κυβέρνηση για τους αγρότες. Επίσης αναφέρει πως η τ/κ αντιπολίτευση στηρίζει λύση ομοσπονδίας.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” αναφέρεται στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το θύμα είχε 22 μαχαιριές» στο διπλό φονικό στους Εργάτες, σημειώνοντας πως ο ύποπτος είχε σκοτώσει την 11χρονη αδελφότεκνή του το 1976 όταν αυτός ήταν 15 ετών. Αλλού αναφέρεται στην έναρξη χθες των καταθέσεων ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την υπόθεση Cypra. Επίσης γράφει πως η επιδημιολογική εικόνα στη Λεμεσό προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Μαρία Κονιώτου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: