Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η διάσταση απόψεων γύρω από τον εμβολιασμό ατόμων άνω των 65 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca, η παράταση των μέτρων για τον κορωναϊό, οι διεργασίες για την άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό και το θέμα της εξυγίανσης στον χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου την Πέμπτη.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Μας δίχασε το AstraZeneca!» γράφει στο κύριο θέμα της ότι διχάστηκε η κοινωνία αναφορικά με το εμβόλιο AstraZeneca, κατά πόσο δηλαδή πρέπει να χορηγείται και σε άτομα άνω των 65 ετών. Αλλού γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν είναι εκτός ελέγχου, ενώ απειλεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό και την Κύπρο λίγο πριν την πενταμερή. Γράφει ακόμη ότι οι επόμενες χαλαρώσεις θα γίνουν τον Μάιο.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Παράταση ώς την άνοιξη για να ανοίξουμε πάλι» και γράφει ότι η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα εξαρτάται κυρίως από την εξέλιξη των εμβολιασμών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στον αέρα βρίσκεται το πόρισμα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο. Ακόμη, αναφέρεται σε παραδοχή ΕΕ για καθυστερήσεις στην έγκριση εμβολίων.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Ατζέντα στα μέτρα της Άγκυρας» και γράφει ότι διαδικασία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των τουρκικών επιδιώξεων σε Κύπρο και Ευρώπη προωθούν τα Ηνωμένα Έθνη. Αλλού γράφει ότι διαφωνεί και ο ΠΙΣ με το εμβόλιο της AstraZeneca. Ακόμη λέει ότι δεν βρίσκουν κάλυκες και ίχνη μοτοσυκλέτας οι Αστυνομικοί στη σκηνή της προχθεσινής απόπειρας φόνου σε βάρος 37χρονου.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το πρώτο της θέμα «Συγκάλυψη…της βρομιάς στο ποδόσφαιρο» και γράφει ότι διορίστηκε Επιτροπή για να ξετυλίξει το κουβάρι της διαπλοκής και της διαφθοράς στον χώρο του ποδοσφαίρου και αθλητισμού και αντί να καθαρίσει τον «στάβλο του Αυγεία» έγινε προσπάθεια αποδόμησης των μελών της και επιχειρήθηκε κουκούλωμα. Ακόμη γράφει ότι ο Υπουργός Παιδείας δεν έδωσε απαντήσεις στη Βουλή σχετικά με την πορεία της σχολικής χρονιάς. Επίσης γράφει ότι συνέρχεται η μεγάλη διαπραγματευτική ομάδα.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Βολές Υπουργείου κατά αμφιβολιών για εμβόλιο» γράφει ότι ο ΠΙΣ λέει όχι στο εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα άνω των 65 ετών, ωστόσο ο ΠΟΥ στηρίζει τη θέση του Υπουργείου Υγείας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον καθαρισμό της κοίτης του Πεδιαίου ποταμού. Επίσης γράφει ότι τα μέτρα για τον κορωνοϊό επεκτείνονται μέχρι 28 Φεβρουαρίου τουλάχιστον.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αντώνης Γκιλδάκης/
Λευκωσία, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Δια παντός αποκλεισμός Τραμπ από το Twitter για επαναλαμβανόμενες υποκινήσεις σε βία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: