Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Θέματα που αφορούν το Κυπριακό ενόψει της άτυπης συνάντησης και των διαφόρων επαφών του ΠτΔ, οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές και οι προετοιμασίες των κομμάτων, η κατάσταση της οικονομίας, η χαλάρωση των μέτρων για τον κορωναϊό από αύριο και τα επιδημιολογικά δεδομένα και η απόφαση του ΔΣ Λευκωσίας για τα διατηρητέα της Αρχιεπισκοπής, προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Μηνύματα Αναστασιάδη προς Γκουτέρες, Τ/κ και Τουρκία» και αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου χθες, μετά τη συνάντηση με τον Σλοβένο ΥΠΕΞ, για το Κυπριακό και την πενταμερή. Αλλού προβάλλονται δηλώσεις του Υπουργού Υγείας στο ΚΥΠΕ για την επιδημιολογική εικόνα και την προειδοποίηση ότι ο κίνδυνος παραμένει. Η «Α» αναφέρεται αλλού στις ανακοινώσεις του ΑΚΕΛ για τους 56 υποψήφιους/ες για τις Βουλευτικές.

«Δύο βέτο από τη Λουτ και ένα Βρετανικό σχέδιο» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει ότι παρουσιάστηκε νέα φόρμουλα αναθέρμανσης του Κυπριακού από τη Βρετανία και στο Προεδρικό γίνονται ασκήσεις επί χάρτου. Ο «Π» προβάλλει σε άλλο ρεπορτάζ την απόφαση για τα διατηρητέα της Αρχιεπισκοπής και την επαναφορά τους στην προτέρα κατάσταση με τη δέσμευση εγγυητικής από την Εκκλησία. Αλλού αναφορά γίνεται στις επικρίσεις κατά της Επιτρόπου Κυριακίδου για τους χειρισμούς της στο θέμα των εμβολίων.

Κάτω από τον τίτλο «Σχέδιο για ‘κακή τράπεζα’» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» που φιλοξενεί συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρεται στην αγορά χαρτοφυλακίου ΜΕΔ μέσω της ΚΕΔΙΠΕΣ. Αλλού αναφορά γίνεται στην κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Κύπρο και τα επόμενα βήματα με συνέντευξη του επικεφαλής της συμβουλευτικής επιτροπής Κωσταντίνου Τσιούτη. Ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι η ερευνητική επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις φοβάται σύγκριση με τις εκθέσεις της Ελεγκτικής.

«Ισχυρό ΑΚΕΛ για την Κύπρο και το λαό» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που φιλοξενεί δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ με αφορμή την επικύρωση του ψηφοδελτίου του κόμματος για τις βουλευτικές. Αλλού αναφορά γίνεται στην απόφαση του Δήμου Λευκωσίας για τα διατηρητέα και γράφει για ατιμωρησία που θρέφει το όργιο των παρανομιών. Η «Χ» προβάλλει αλλού τις προτάσεις του δήμου Λάρνακα για κοινωνική στέγαση.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ κάτω από τον τίτλο «Η χειρότερη από το 1974» γράφει στο κύριό της θέμα για την κρίση στον τουριστικό τομέα λόγω των lockdown και της πανδημίας και τις αλυσιδωτές επιπτώσεις. Αλλού αναφορά γίνεται στις μεγάλες καθυστερήσεις για παράδοση δεμάτων από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στην κατάσταση με τα εμβόλια στην ΕΕ και τις επικρίσεις για ανεπαρκείς χειρισμούς για εμβολιαστική κάλυψη.

Η εβδομαδιαία «Σημερινή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ανοικτή επιστολή στον ΠτΔ» και αναφέρεται σε ανοικτή επιστολή της ίδιας της εφημερίδας προς τον Πρόεδρο για το Κυπριακό και την πενταμερή. Αλλού αναφέρεται σε έρευνες σε εξέλιξη για υποθέσεις διασπάθισης χρήματος σε κοινοτικά συμβούλια. Αναφορά από την «Σ» γίνεται και στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού και τους φόβους των επιστημόνων.

(Η «Καθημερινή» δεν παραλήφθηκε στο ΚΥΠΕ).

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Κυριακή Χριστοδούλου/ΑΑΡ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: