Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η έναρξη σήμερα της δεύτερης φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωναϊού και η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου σε σχέση με την ακύρωση των προσφορών για αγορά σφαιρών από την Αστυνομία, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Προβάλλονται επίσης η επίσκεψη σήμερα στην Κύπρο του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η απάντηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ στον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά και οι εκπτώσεις από 50% και άνω των καταστημάτων.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δεν έπρεπε να ακούσετε τον Οδυσσέα..», γράφει πως εκτεθειμένο άφησε τον (Γενικό Ελεγκτή) Οδυσσέα Μιχαηλίδη το Διοικητικό Δικαστήριο αναφορικά με υπόθεση προσφορών της Αστυνομίας για αγορά τριών ειδών σφαιρών, η οποία ακυρώθηκε μετά από διαφωνία του Γενικού Ελεγκτή. Αλλού, γράφει ότι στη δεύτερη φάση της χαλάρωσης των μέτρων προχωρεί από σήμερα η Κύπρος μετά και την καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση που παρουσιάζει τις τελευταίες δέκα ημέρες. Σε άλλο της θέμα αναφέρεται στην σημερινή επίσκεψη στην Κύπρο του Έλληνα Πρωθυπουργού για συντονισμό ενόψει της διάσκεψης για το Κυπριακό.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Δεύτερη χαλάρωση, τρομάζουν οι μεταλλάξεις», γράφει στο κύριο του θέμα πως υπό τον φόβο των μεταλλάξεων ανεβάζουν ρολά καταστήματα λιανικού εμπορίου, θέατρα και κινηματογράφοι, την ώρα που επιστρέφουν στις τάξεις τους χιλιάδες μαθητές. Αλλού, γράφει ότι λόγο για «κουτσομπολιά φαιδρών ανθρώπων» και για ψέματα από πλευράς του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά έκανε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απαντώντας στην επίθεση του πρώην ΥΠΕΞ. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι για κλείσιμο πάει μάλλον η Επιτροπή Σιτηρών αφού τα ταμειακά αποθέματα του οργανισμού δεν φθάνουν μέχρι το τέλος του έτους.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Κρίσιμο τέστ αντοχής», γράφει πως σημαντικές για την πορεία της πανδημίας θα αποδειχθούν οι επόμενες μέρες μετά τη σημερινή επαναλειτουργία των μικρών και μεγάλων καταστημάτων του λιανικού εμπορίου, των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων και την επιστροφή πάνω από 70 χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία τους. Αλλού γράφει ότι οδηγίες για νέο προγραμματισμό στην εξ αποστάσεων εκπαίδευση των γυμνασίων αξιοποιώντας ολόκληρο το τρίμηνο καθώς δεν θα υπάρχει περιορισμός από τα δημοτικά, αποστέλλει σήμερα το Υπουργείο Παιδείας. Σε άλλο του θέμα γράφει πως σχεδόν όλοι οι πολίτες έχουν εγγραφεί στο ΓεΣΥ με την συντριπτική πλειονότητα τους να έχει ήδη επισκεφθεί προσωπικό γιατρό.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μετ΄ εμποδίων η επιστροφή στα σχολεία», γράφει για διάσταση απόψεων για ακόμη μια φορά μεταξύ εκπαιδευτικών και Υπουργού Παιδείας σε ό,τι αφορά την ετοιμότητα των σχολικών μονάδων που επαναλειτουργούν σήμερα. Σε άλλο της θέμα, γράφει πως με εκπτώσεις από 50% και άνω υποδέχονται σήμερα του καταναλωτές καταστήματα του λιανικού εμπορίου σε μια προσπάθεια να κινηθεί το παζάρι το οποίο βρίσκεται εδώ και εβδομάδες στον πάγο. Αλλού, γράφει ότι η εφαρμογή Liberty Pass που μελετάται από το Υφυπουργείο Καινοτομίας θα είναι σε θέση να πιστοποιεί αν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή έκανε τεστ για κορωναϊό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Κώστας Σταυρινός/ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal  στο GOOGLE NEWS

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: