Η Αίγυπτος ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη μέχρι πρότινος εκπροσώπηση της στο Κατάρ από τη χώρα μας

Από την πρόσφατη τριμερή των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Νίκου Δένδια, Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη και Αιγύπτου, S.#Shoukry. Πηγή @NikosDendias




Η Αίγυπτος, διά του πρέσβη της στη χώρα μας, εξέφρασε πριν από λίγες ημέρες τις ευχαριστίες της στην ελληνική πλευρά για τη μέχρι πρότινος εκπροσώπηση της Αιγύπτου στο Κατάρ από την Ελλάδα, γνωστοποιούν διπλωματικές πηγές.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουν ότι η αιγυπτιακή πλευρά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τη συνδρομή των αιγυπτιακών αρχών στο Κατάρ, αλλά και των χιλιάδων Αιγυπτίων πολιτών που διαμένουν στη χώρα.

Υπενθυμίζουν ότι η Αίγυπτος είχε διακόψει τις διπλωματικές της σχέσεις με το Κατάρ περίπου πριν από τρεισήμισι χρόνια και είχε τότε ζητήσει από την Ελλάδα να την εκπροσωπεί στην εν λόγω χώρα. Μετά την πρόσφατη συμφωνία της Αλ-Ούλα, η Αίγυπτος αποφάσισε να επαναλειτουργήσει την πρεσβεία της στο Κατάρ.

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές σημειώνουν, τέλος, ότι το γεγονός ότι η Αίγυπτος, κατά το ανωτέρω διάστημα, είχε ζητήσει από την Ελλάδα να την εκπροσωπεί στο Κατάρ, σηματοδοτεί αφενός τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου, και αφετέρου τον όλο και σημαντικότερο ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στη Μέση Ανατολή και τον Κόλπο, κάτι που εξάλλου ήταν εμφανές και κατά την πρόσφατη συνάντηση του Φόρουμ της Φιλίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

 

Για τις παρανομίες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο ενημέρωσε ο Δένδιας τον Μπλίνκεν: Τα είπαν και για Λιβύη, Συρία

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: