Οι αριθμοί φρενάρουν την άρση του lockdown και οι μεταλλάξεις μας ανησυχούν λέει ο Εξαδάκτυλος

Η πόλη της Κορίνθου άδεια από κόσμο μετά την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων για την προστασία από τον covid-19 μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021. Σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) βρίσκεται ο νομός Κορίνθου με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ
Οι αριθμοί των τελευταίων ημερών μας φρενάρουν, τα μέτρα αποδίδουν μεν αλλά όχι στον ίδιο χρόνο, τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των εμπριρογνομώνων Αθ. Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι τα περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν εγκαίρως ωστόσο τα δύο μεταλλαγμένα στελέχη «αναστατώνουν» όσα γνώριζαν οι ειδικοί καθώς οδηγούν σε μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού.

Απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο ενός ακόμη σκληρότερου lockdown λέγοντας ότι έχουν εξαντληθεί οι ψυχικές αντοχές των πάντων.

«Πρέπει αυτό που ζητούμε (από τους πολίτες), να μπορεί και να γίνει».

Ο κ. Εξαδάκτυλος εκτίμησε ωστόσο ότι πρόκειται για το τελευταίο lockdown καθώς αν εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται αυτός ο περιορισμός.

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, καθώς όπως είπε τα κρούσματα στην πόλη δεν έχουν ουσιώδη διαφορά με της Αθήνας αναλογικά με τον πληθυσμό.

Η Θεσσαλονίκη, τόνισε παρουσιάζει μια αύξηση μικρή αλλά σταθερή και δεν θα ήταν καλό όταν ξεκινήσει η αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου στην Αττική να εισέρχεται σε πρόβλημα το δεύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της χώρας.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

“Κοκκινίζει” πάλι η Ελλάδα: “Πηγή” ανησυχίας η Αρκαδία, απομακρύνεται η άρση των μέτρων…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: