H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η ξεκάθαρη θέση του ΣΑ του ΟΗΕ πως η βάση λύσης στην Κύπρο είναι η Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία, η εξέταση του θέματος των χρυσών διαβατηρίων από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, η σημερινή έναρξη της άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού, καθώς και οι καταστροφές που επέφερε η ξαφνική θεομηνία του Σαββάτου, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Θύμωσε η Τουρκία με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας», γράφει πως έντονη ήταν η αντίδραση της Άγκυρας στο ψήφισμα του ΣΑ για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, στην οποία ξεκαθαρίζει πως η βάση λύσης είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Αλλού, γράφει για τη σημερινή πρώτη ημέρα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για περιορισμό του κορωναϊού. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη θεομηνία που κτύπησε τη χώρα μας το Σάββατο το βράδυ και τις ζημιές που έχει προκαλέσει.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Στο μικροσκόπιο της Βουλής τεράστιες αμοιβές και… μίζες», γράφει στο κύριο του θέμα πως ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής θα κληθούν ο Υπουργός Οικονομικών και ο Έφορος Φορολογίας για τα εκατομμύρια που μοιράστηκαν διάφορα δικηγορικά γραφεία από την έκδοση των χρυσών διαβατηρίων. Αλλού, γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παραβίασε κατά κόρον τη Χάρτα Δεοντολογίας που ο ίδιος συνέταξε και υποχρέωσε Υπουργούς και αξιωματούχους να υπογράψουν. Σε άλλο του θέμα γράφει πως μας έπιασε στον ύπνο η απρόσμενη βροχοθύελλα.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Βάζει τέρμα στα ΄δύο κράτη΄», γράφει πως επιστολή Σαρλ Μισέλ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξεκαθαρίζει τη θέση της ΕΕ σε ότι αφορά τη λύση, βάζοντας τέλος σε όποιες σκέψεις της Τουρκίας για δύο κράτη. Αλλού, κάνει λόγο για σκηνικό βιβλικής καταστροφής και γράφει ότι το ΥΠΕΣ συνεχίζει σήμερα με αυτοψίες την καταγραφή των ζημιών. Σε άλλο του θέμα γράφει πως στη Βουλή προωθήθηκαν τα δύο νομοσχέδια για παροχή κινήτρων μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων για μείωση των ενοικίων.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κόκκινο πανί για την Τουρκία η αναφορά σε ΔΔΟ», γράφει πως το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει απαράδεκτο το ΣΑ να προδικάζει μέσω του ψηφίσματος του τη λύση που πρέπει να αποφασιστεί από τις δύο πλευρές. Σε άλλο της θέμα, γράφει πως οκτώ μποφόρ «σήκωσαν την Κύπρο» και αναφέρεται στις ζημιές που προκάλεσε η ξαφνική θεομηνία του Σαββάτου. Αλλού, γράφει για τη πρώτη ανάσα από το lockdown με το άνοιγμα σήμερα, κουρείων, κομμωτηρίων, ινστιτούτων αισθητικής και σχολές οδηγών, ως πρώτο βήμα άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θωμάς Κεττένης/ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS 

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: