Γιατί η Ελλάδα είναι η κορυφαία υποψήφια για διακοπές τον Μάιο; Την απάντηση δίνει η Telegraph…

FILE PHOTO: Τρία φλαμίνγκο (φοινικόπτερα) απολαμβάνουν την ηρεμία στον υδροβιότοπο της περιοχής Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα βρίσκεται στην πράσινη λίστα παρακολούθησης για τις διακοπές μας, γράφει η εφημερίδα The Telegraphσε κείμενο του Greg Dickinson:

Ο πρώτος είναι ότι έχει ιστορικό ανοίγματος κατά τη διάρκεια πανδημίας. Το περασμένο καλοκαίρι η Ελλάδα ήταν ένας από τους πρώτους προορισμούς που άνοιξε ξανά τον τουρισμό (στις 15 Ιουνίου) και ήταν πρωτοπόρος στα διαγνωστικά τεστ κατά τις αφίξεις χωρίς να ακολουθεί την υποχρεωτική καραντίνα.

Στις αρχές του 2021, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που ζήτησε πιστοποιητικό εμβολιασμού ως μέσο κατάργησης της καραντίνας και των διαγνωστικών τεστ για τις αφίξεις.

Μιλώντας στο Bloomberg την περασμένη Τρίτη, ανέφερε: «Οι άνθρωποι θα θέλουν να ταξιδέψουν, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, και δεν έχει νόημα να μην διευκολύνουμε τα ταξίδια – στο βαθμό που αισθανόμαστε άνετα- και να καλωσορίσουμε άτομα που έχουν εμβολιαστεί. Για όσους έχουν εμβολιαστεί, θέλουμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν ευκολότερο να μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνουν τεστ για να εισέλθουν στην Ελλάδα. Ο Μητσοτάκης ήδη εφαρμόζει τη φιλοσοφία του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Η Ελλάδα έχει επισημοποιήσει μια συμφωνία με το Ισραήλ σύμφωνα με την οποία όσοι είναι εμβολιασμένοι μπορούν να ταξιδέψουν μεταξύ των δύο χωρών χωρίς καραντίνα και η Κύπρος φέρεται να θέλει να εισέλθει σε αυτήν την «ταξιδιωτική φυσαλίδα» έως την 1η Απριλίου.

Τώρα, φαίνεται ότι η Αθήνα ελπίζει να προσθέσει τους παραθεριστές από Ηνωμένο Βασίλειο στην ταξιδιωτική φυσαλίδα έως τον Μάιο. Η διαδικασία εμβολιασμού της Ελλάδας είναι ψηφιοποιημένη και κινείται πιο γρήγορα από ό, τι αναμενόταν, ενώ η χώρα έχει ένα καλύτερο ιστορικό ελέγχου του Covid-19 από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μέχρι σήμερα, έχει καταγράψει 182.783 κρούσματα και 6.343 θανάτους. Η Πορτογαλία, μια χώρα με ισοδύναμο πληθυσμό άνω των 10 εκατομμυρίων, έχει συγκριτικά καταγράψει 799.106 κρούσματα και 16.086 θανάτους.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα πράγματα, τοποθετούμε την Ελλάδα ψηλά στη λίστα παρακολούθησης των χωρών για καλοκαιρινές διακοπές.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι τα εμβόλια που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι 762,624 δόσεις (7.1% του πληθυσμού) και τα κρούσματα ανά 100χιλιάδες άτομα είναι 85.2 σε επταήμερη βάση.

ΠΗΓΗ: The Telegraph, Greg Dickinson – Analysis: why is Greece a top candidate for a May holiday?

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: