Γιατί η Ελλάδα είναι ένα αριστοτεχνικό μοντέλο τουρισμού; Ένα εξαιρετικό κείμενο για την Πατρίδα μας…

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί στους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους στη Σαντορίνη. Φωτογραφία Μέγαρο Μαξίμου




“Ένας δημοφιλής προορισμός για τουρίστες από όλο τον κόσμο, η Ελλάδα δούλεψε από την αρχή για να επανεκκινήσει τον κόσμο των ταξιδιών: Δείτε πώς”, γράφει η ιστοσελίδα siviaggia.it και σημειώνει:

“Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η πανδημία Covid-19 άλλαξε τη ζωή όλων, αλλάζοντας καθημερινές τελετές, συνήθειες και τον τρόπο που ταξιδεύουμε. Όλο αυτό το διάστημα, ωστόσο, παρά τους πολυάριθμους περιορισμούς και τα διατάγματα που εκδόθηκαν για την ασφάλεια των πολιτών, υπήρξαν ενάρετες χώρες , ακόμη και από τουριστική άποψη.

Μεταξύ αυτών είναι σίγουρα η Ελλάδα . Ένας δημοφιλής προορισμός για τουρίστες από όλο τον κόσμο που, από πέρυσι, εργάστηκε αμέσως για να ελαχιστοποιήσει τις ζημιές και τις παρενέργειες της πανδημίας, επίσης από οικονομική άποψη και στον κόσμο των ταξιδιών που έχει βιώσει – και εξακολουθεί να βιώνει – δυνατές στιγμές αβεβαιότητας.

Οι άνθρωποι έχουν μεγάλη επιθυμία να επιστρέψουν στο δρόμο , να κάνουν μια πτήση και να εξερευνήσουν νέες χώρες, αλλά αυτό δεν αρκεί. Από την άλλη πλευρά, στην πραγματικότητα, οι ίδιοι οι τουρίστες αναμένουν ένα καλό σχέδιο ασφάλειας. Και η Ελλάδα είναι σίγουρα ένα καλό τουριστικό μοντέλο από το οποίο αντλεί έμπνευση γιατί εδώ και αρκετό καιρό λειτουργεί όχι μόνο στο άμεσο, αλλά και στο μέλλον.

  • Για παράδειγμα, το περασμένο καλοκαίρι, είχε δημιουργήσει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ικανό να δημιουργήσει ένα σχέδιο παρακολούθησης τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους τουρίστες που υπόκεινται σε επιχρίσματα. Ένα σύστημα που χρησιμοποιείται τώρα για την ασφαλή είσοδο όσων έχουν ήδη εμβολιαστεί στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα έχει επίσης εργαστεί για να καταστεί κατανοητή η εγκυρότητα και τη χρησιμότητα του διαβατηρίου υγείας , που δημιουργήθηκε για να κατανοήσει ποιος – μεταξύ των τουριστών – έχει ήδη εμβολιαστεί για το Covid-19, ένα σύστημα που μπορεί να είναι ιδανικό για την εξασφάλιση της ασυλίας .

Παρά το γεγονός ότι μόνο τα εμβόλια φαίνεται να είναι η λογική λύση ικανή να ξαναρχίσει τον κόσμο του ταξιδιού με τη γαλήνη, στην Ελλάδα υποστηρίζουν τη σημασία της ύπαρξης πιστοποιητικού υγειονομικού διαβατηρίου. Ένα ανοιχτό παράθυρο, παρά τις σκληρές και ατελείωτες αντιπαραθέσεις, επίσης στην Ευρώπη: η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, στην πραγματικότητα, εξέτασε τη δυνατότητα συζήτησης μόνο όταν ο ΠΟΥ αναγνωρίζει κοινόχρηστο πιστοποιητικό εμβολιασμού ακόμη και αν, είναι καλό να θυμάστε, ότι το διαβατήριο εμβολιασμού δεν θα καταστήσει το εμβόλιο υποχρεωτικό για ταξίδια. Θα επιτρέψει απλώς στους εμβολιασμένους τουρίστες να μην υποστούν επιχρίσματα και καραντίνες για να εισέλθουν σε μια χώρα και να επιστρέψουν στη δική τους (και ίσως ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία).

Μιλώντας για εμβόλια, η Ελλάδα αναγνωρίζει την προτεραιότητά τους. Εκτός από το γεγονός ότι, κατά τη γνώμη τους, θα ήταν καλό για όλες τις χώρες να γνωρίζουν τα εμβολιασμένα άτομα (χάρη στο διαβατήριο υγείας ) ταυτόχρονα κάθε κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει μια αυστηρή εκστρατεία εμβολιασμού . Σκεφτείτε ότι εδώ, ήδη πριν το καλοκαίρι, όλοι οι κάτοικοι των νησιών θα ανοσοποιηθούν.

Ένα σημείο υπέρ όχι μόνο σε υγειονομικό επίπεδο, προς το συμφέρον όλων, αλλά και χρήσιμο για την επανεκκίνηση και τον προγραμματισμό μιας σοβαρής τουριστικής δραστηριότητας ανοικτής σε αλλοδαπούς, ελκυστική από την παρουσία νησιών χωρίς Covid όπου όλα θα μπορούσαν ήδη να επιστρέψουν στο φυσιολογικό μιας εποχής».

ΠΗΓΗ: siviaggia.it – Perché la Grecia è un modello turistico virtuoso

Το μήνυμα της Ελλάδας στους τουρίστες: Προχωράμε στην εφαρμογή του διαβατηρίου εμβολιασμού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: