Γενετιστές στη Βρετανία προειδοποιούν: Το παραλλαγμένο στέλεχος του Κεντ θα σαρώσει τον κόσμο

Δύο κοπέλες περνούν μπροστά από πινακίδα για κέντρο εμβολιασμού Covid-19 στο Λονδίνο, στις 10 Φεβρουαρίου 2021. Περίπου δώδεκα εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση εμβολίου. EPA/ANDY RAIN μέσω ΚΥΠΕ




Το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωναϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην περιοχή του Κεντ στη Βρετανία είναι πιθανό να σαρώσει τον κόσμο.

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του προγράμματος γενετικής παρακολούθησης της Βρετανίας, σημειώνοντας ότι η μάχη κατά του νέου κορωναϊού αναμένεται να συνεχιστεί για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Το παραλλαγμένο στέλεχος του Κεντ έχει “σαρώσει τη χώρα” και “αναμένεται να σαρώσει τον κόσμο, κατά πάσα πιθανότητα”, δήλωσε στο BBC η διευθύντρια της κοινοπραξίας Covid-19 Genomics UK, Σάρον Πίκοκ.

“Μόλις πάρουμε το πάνω χέρι (όσον αφορά τον ιό) ή οι μεταλλάξεις του πάψουν να είναι μολυσματικές -προκαλώντας νόσο- τότε θα μπορούμε να σταματήσουμε να ανησυχούμε γι’ αυτόν. Αλλά νομίζω, κοιτάζοντας το μέλλον, ότι θα το κάνουμε αυτό για χρόνια. Θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε αυτό για ακόμα 10 χρόνια, κατά την άποψή μου”, πρόσθεσε η κυρία Πίκοκ.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Μόσιαλος: Ερωτηματικό παραμένει αν το εμβόλιο εμποδίζει και τη μετάδοση του ιού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: