Γελοίος ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, γελοία και η πρόταση του: Νομίζει οι Αμερικανοί είναι …Ευρωπαίοι!

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ (Κ) περικυκλωμένος από αξιωματικούς. Photo via Twitter, @tcsavunma




Η Τουρκία εμφανίζεται έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις σχετικά με τη χρήση του συστήματος S-400. Εμφανίζεται έτοιμη να το χρησιμοποιήσει σε περιορισμένη κλίμακα, καθώς επιθυμεί να εξασφαλίσει την προμήθεια ανταλλακτικών για τα αμερικανικής κατασκευής οπλικά συστήματα που διαθέτει και να αποφύγει την καταστροφή της οικονομίας της.

Τα παραπάνω αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, (ανταπόκριση Hacaoglu,SelcanKozok,Firat). Είναι η νέα πρόταση της Τουρκίας για τους S-400, η οποία και δεν γίνεται δεκτή από τους Αμερικανούς.

Ως γνωστό, η Άγκυρα επιθυμεί επίσης να εμποδίσει την Ουάσιγκτον από το να παράσχει περαιτέρω υποστήριξη στους Σύριους Κούρδους μαχητές του YPG, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία της δύναμης, η οποία νίκησε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Οι Κύρδοι του YPG πρόσφεραν 10 χιλιάδες ζωές μαχητών και μαχητριών τους στον πόλεμο εναντίον του ISIS. Και ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τους πρόδωσε!!! Φαίνεται ότι η νέα κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θα αλλάξει τα πράγματα και θα συνεργαστεί ξανά με τους Κούρδους της Συρίας.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Hulusi Akar αναφέρθηκε στην εγκατάσταση ενός προηγούμενου μοντέλου του πυραυλικού συστήματος στην Ελλάδα, ως πιθανό μοντέλο που θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν το

Ο Αμερικανός Πρέσβυς στην Άγκυρα David Satterfield, μιλώντας σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε πως, η πολιτική των ΗΠΑ σχετικά με τη συνεργασία τους με τους Κούρδους της Συρίας δεν έχει αλλάξει και πως η Τουρκία θα πρέπει να απαλλαγεί από τους S-400, αν επιθυμεί να αρθούν οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ σε σχέση με το θέμα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και το Κογκρέσο έχουν υιοθετήσει σκληρή γραμμή έναντι της Τουρκίας σχετικά με το θέμα της απόκτησης των S-400, για τους οποίους η Ουάσιγκτον θεωρεί πως ενδέχεται να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες του οπλοστασίου της Δύσης.

Η Τουρκία πραγματοποίησε τον περασμένο Οκτώβριο δοκιμαστικές βολές του συστήματος, αλλά δεν το έχει ενεργοποιήσει ακόμα, αναφέρει το Bloomberg.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε πως, η χώρα του και η Ρωσία βρίσκονται σε συνομιλίες, προκειμένου η Τουρκία να αποκτήσει δεύτερη παρτίδα S-400, ωστόσο, δεν είναι σαφές, αν οι συνομιλίες αυτές έχουν αναβληθεί ή ματαιωθεί.

Πληροφορίες από: Hellas Journal και Bloomberg, Hacaoglu,SelcanKozok,Firat – Turkey Signals to U.SIts Ready to Compromise on S-400s

Η πρώτη μεγάλη υποχώρηση της Τουρκίας για τους S-400: Πρότεινε “λύση” στους Αμερικανούς…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: