Φτιάχνουν κλίμα για «πισώπλατη μαχαιριά»: Βρετανοί βουλευτές είπαν στον Τατάρ ότι παρακολουθούν με ενδιαφέρον την άποψη δύο κρατών

File Photo: Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Ακόμη ένα βήμα του ύπουλου σχεδίου τους για τη Κύπρο φανερώνουν Βρετανοί βουλευτές.

Καταρχάς, ξεχνώντας ότι πρόκειται για κατοχή, Βρετανοί βουλευτές στέλνουν συγχαρητήριο τηλεγράφημα για την εκλογή του, στον κατοχικό ψευδο-ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, σαν να υπάρχει κράτος.

Η επιστολή, υπογράφεται από τον Λόρδο Northbrook, συμπρόεδρο της ομάδας φιλίας με το ψευδοκράτος.

Αυτό είναι το πρώτο φάουλ, το οποίο το ξέρουν αλλά το κάνουν για συγκεκριμένους λόγους.

Στο δεύτερο εσκεμμένο φάουλ, οι ίδιοι βουλευτές, αναφέρονται σε παλιότερη επίσκεψη του Τατάρ στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τον περιμένουν ξανά στο Λονδίνο και σημειώνουν ότι «θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την λύση δύο κρατών που προτείνατε».

Ευχαριστώ από Τατάρ

Απαντώντας στην επιστολή, ο Ερσίν Τατάρ εξέφρασε ικανοποίηση για τις προσπάθειες της εν λόγω ομάδας κατά της απάνθρωπης- όπως αναφέρει – απομόνωσης που εφαρμόζεται στους Τουρκοκύπριους και των αδικιών.

«Αποδίδω μεγάλη σημασία στη συνέχιση συντονισμένων εργασιών λόμπι στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη διερεύνηση νέων ευκαιριών σε θέματα όπως το εμπόδιο και οι απευθείας πτήσεις μετά το Brexit», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Dominic Raab συζητήσαμε και αυτά τα θέματα μαζί με άλλα κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί».
Επανέλαβε βέβαια ότι τον στηρίζει ο Ταγίπ Ερντογάν και κατηγόρησε την Κυπριακή Δημοκρατία για «αδιάλλακτη και ηγεμονική επιθυμία».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Η ΕΔΕΚ βάζει τον Αβέρωφ του ΔΗΣΥ στη θέση του: Η πολιτική ισότητα οδηγεί σε συνομοσπονδία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: