Φοιτητικές παρατάξεις κατέλαβαν την Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου

File photo: Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, στις 28 Ιανουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προχώρησαν φοιτητικές παρατάξεις, που αντιδρούν στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα μέλη των φοιτητικών παρατάξεων που εκπροσωπούν στους συλλόγους του ΑΠΘ το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το σχήμα των ΕΑΑΚ άρχισαν να συγκεντρώνονται λίγο μετά τις 6 το πρωί, προτού οι υπάλληλοι στο κτίριο διοίκησης προσέλθουν για να εργαστούν.

Οι φοιτητές των παρατάξεων αυτών έχουν ανακοινώσει ότι θα συνεχίσουν με κινητοποιήσει μέχρι την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Μεταξύ άλλων σχεδιάζουν συμβολικό αποκλεισμό της πρόσβασης στο Αριστοτέλειο, πορείες στο κέντρο της πόλης, και παρεμβάσεις στα όργανα διοίκησης του ΑΠΘ, από την οποία ζητούν δήλωση καταδίκης και δέσμευσης μη εφαρμογής των διατάξεων του νομοσχεδίου.

Οι αντιδράσεις τους αφορούν κυρίως στην πρόβλεψη θέσπισης Ομάδας Πανεπιστημιακής Προστασίας Ιδρυμάτων, ορίου φοίτησης, πειθαρχικού δικαίου και νέου συστήματος υπολογισμού της βάσης εισαγωγής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Οι μαθητές επιστρέφουν στις τάξεις τους: Σήμερα η λειτουργία των σχολείων, τι ισχύει ανά περιοχή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: