«Έσπασε» το αήττητο του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός: Νίκησε με 2-1 στη Λεωφόρο

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πολύκαρπος Αλεξανδρόπουλος (Δ) μάχεται για την μπάλα με τον παίκτη του Ολυμπιακού (Α), κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός – Ουμπιακός για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League στο στάδιο “Απόστολος Νικολαϊδης”, Αθήνα, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους σκόρερ του, Ζοσέ Μαουρίσιο (6’) και Γιουνούς Σανκαρέ (73’), ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Λεωφόρου στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής κι έβαλε τέλος στο εφετινό αήττητο των «ερυθρολεύκων».

Μείωσαν στο 82’ με τον Ελ Αραμπί οι Πειραιώτες, απίστευτη απόκρουση του Διούδη στο 89’ που κράτησε τη νίκη για τους «πράσινους», πρώτη εκτός έδρας ήττα για τον Ολυμπιακό μετά από δύο χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο και με διάθεση να πιέσει από τα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 5ο λεπτό η πίεσή του απέδωσε καρπούς, όταν από το πρέσινγκ έξω από την «ερυθρόλευκη» περιοχή, ο Μαουρίσιο έβγαλε εξαιρετική κάθετη προς τον Ενγκμπακοτό, ο οποίος πλάσαρε άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός έκλεψε ξανά τη μπάλα, ο Ιωαννίδης έμεινε όρθιος παρά το μαρκάρισμα του Σεμέδο, έβγαλε προς τον Σανκαρέ, που «σέρβιρε» προς το πίσω δοκάρι, με τον Μαουρίσιο να σημαδεύει με εξαιρετική κεφαλιά τη γωνία του Σα, κάνοντας το 1-0!

Στο 18’ ο Ολυμπιακός αναπτύχθηκε γρήγορα από τα αριστερά, με τον Φορτούνη να δίνει στον Μπουχαλάκη, αυτός στον Βρουσάι που σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Διούδη.

Στο 33’ οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν ξανά στην περιοχή του Παναθηναϊκού, με τον Καμαρά να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να σουτάρει χαμηλά, αλλά ο Διούδης είχε καλύψει καλά τη γωνία του και μπλόκαρε σταθερά.

Εννέα λεπτά αργότερα από σέντρα του Σίλβα, ο Βρουσάι από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε κεφαλιά που έφυγε μακριά απ’ την εστία του Διούδη, ενώ στο 43’ ο Χασάν βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά παίρνοντας τα ηνία του αγώνα και στο 64’ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί. Μετά από σουτ του Τιάγκο, η μπάλα κόντραρε κι έφτασε στον στράικερ του Ολυμπιακού που πλάσαρε από πλάγια θέση, όμως η προσπάθειά του πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός κρατώντας σταθερά τις θέσεις του μέσα στο γήπεδο, προσπαθούσε να «χτυπήσει» στην κόντρα κι έφτασε και σε ένα δεύτερο γκολ στο 73’ με τον Σανκαρέ. Μετά από φάουλ του Βέλεθ στο δεύτερο δοκάρι, ο Βέλεθ πήρε την κεφαλιά, ο Σα δεν μπλόκαρε σταθερά κι ο Σανκαρέ με δυνατό σουτ έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό.

Στο 80’ από γύρισμα του Βαλμπουενά, η μπάλα έφτασε στον Ανδρούτσο ο οποίος είχε όλη την εστία μπροστά του, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Διούδη.

Στο 82’ ο Ολυμπιακός μείωσε σε 2-1, έπειτα από φάση διαρκείας μέσα στα καρέ του Παναθηναϊκού. Μετά το κόρνερ ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά, ο Νιάς προσπάθησε να απομακρύνει, όμως ο Ελ Αραμπί έβαλε την κόντρα, η μπάλα πήγε στο δεξί δοκάρι επέστρεψε στον επιθετικό του Ολυμπιακού που με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 89’ ο Ολυμπιακός έχασε απίστευτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν από γέμισμα του Τιάγκο Σίλβα, ο Μασούρας βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή, όμως ο Διούδης απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του, δείχνοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά.

Διαιτητής: Ρόμπερτ Μάντεν (Σκωτία)

Κίτρινες: Ιωαννίδης, Αλεξανδρόπουλος, Διούδης – Καμαρά, Μπα

Αποβολές: 90’+3’ Μπα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (70’ Νιάς), Μαουρίσιο, Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό (77’ Αϊτόρ), Καμπετσής (66’ Καρλίτος), Ιωαννίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (56’ Μπα), Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά (76’ Μασούρας), Τιάγκο Σίλβα, Μπουχαλάκης, Βρουσάι (46’ Βαλμπουενά), Φορτούνης (56’ Ελ Αραμπί), Χασάν (76’ Κάιπερς).

Μαρτίνς: Δεν νίκησε ο καλύτερος

Στην έλλειψη αποτελεσματικότητας της ομάδας του στάθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής, τονίζοντας πως δεν νίκησε η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς

«Ήταν ένα ματς στο οποίο δεν νίκησε ο καλύτερος. Ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε καλά κι ο Ολυμπιακός δεν ήταν αποτελεσματικός. Είχαμε τις ευκαιρίες για παραπάνω από ένα γκολ, αλλά δεν το βάλαμε. Το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα», υποστήριξε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός και πρόσθεσε για το γρήγορο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, από τον Μαουρίσιο στο 6’:

«Πραγματικά αυτό άφησε τον Παναθηναϊκό να είναι άνετος στο παιχνίδι για να παίξει με αντεπιθέσεις και να παίξει κλειστά. Ο Ολυμπιακός όταν βρήκε τους διαδρόμους πίεσε και είχαμε ευκαιρίες για να βάλουμε περισσότερα γκολ. Δεν κέρδισε η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά αλλά είμαι περήφανος για τους παίκτες μου».

Μπόλονι: Τηρήσαμε στο μάξιμουμ το πλάνο, καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό στην Ευρώπη

Την απόλυτη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι παίκτες του εκτέλεσαν μέχρι τέλους σε απόλυτο βαθμό το πλάνο του, εξέφρασε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Λάζλο Μπόλονι, μετά τη νίκη των «πράσινων» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στους «ερυθρόλευκους», στον αγώνα τους με την Αϊντχόφεν την προσεχή Πέμπτη (18/02).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λάζλο Μπόλονι:

Για το ματς:

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα, σκέφτομαι τους παίκτες μου, και σκέφτομαι τους παίκτες που δεν μπόρεσαν να είναι στον αγωνιστικό χώρο και εκείνους που δεν ήταν καν στην 20άδα όμως θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα για τη βοήθεια τους στις προπονήσεις, αύριο θα είναι και η δική τους σειρά.

Επίσης θα ήθελα να πω για τον Ολυμπιακό πως είδα πως έπαιξαν καλά κατά το πρώτο μέρος συλλογικά, κατανοώ όμως ότι έχουν ένα δύσκολο παιχνίδι την Πέμπτη για τους ίδιους και το ελληνικό ποδόσφαιρο και χωρίς καμία άλλη σκέψη τους εύχομαι το καλύτερο για τον αγώνα της Πέμπτης.

Όσον αφορά το ματς ζήτησα δύο πράγματα. Να μπορέσουμε να τηρήσουμε στο μάξιμουμ το πλάνο μας και να έχουμε το κουράγιο να ενοχλήσουμε αυτή τη μεγάλη ομάδα. Έχω την αίσθηση πως σε αρκετές περιπτώσεις δεχτήκαμε την πίεση, αλλά ο πυρήνας μας έμεινε καλά οργανωμένος ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός έριξε όλα του τα χαρτιά.

Σκέφτομαι τους παίκτες που ήρθαν να συζητήσουν μαζί μας και είμαι χαρούμενος που δώσαμε και σε εκείνους χαρά. Σχετικά με αυτό θέλω να πω κάτι ακόμα. Να συνεχίσουν οι φίλαθλοι μας να μας αγαπούν όπως και εμείς».

Για το αν το γρήγορο γκολ έπαιξε ρόλο:

«Όλα τα γκολ είναι σημαντικά και ιδίως το δεύτερο γκολ και δεν ξεχνάω τα αντανακλαστικά που έδειξε ο τερματοφύλακας μας και ευχαριστώ όλους τους παίκτες μου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

 

Ο ΟΦΗ τα δοκάρια, ο Βόλος τα γκολ: 1-2 στο Ηράκλειο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: