ERT World: Και για τους Έλληνες του εξωτερικού όλες οι τηλεοπτικές σειρές της ΕΡΤ

File photo: Μια σειρά σαν γλυκιά αναδρομή στην Ελλάδα των 60 τελευταίων χρόνων, με πολύ γέλιο. photo: ERT




Οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό θα έχουν πλέον την δυνατότητα να παρακολουθούν όλες τις σειρές μυθοπλασίας της δημόσιας τηλεόρασης.  Οι ελληνικές τηλεοπτικές σειρές της ΕΡΤ «Τα καλύτερά μας χρόνια»,  και «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», έρχονται και στην ERT World, από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021.

Η μετάδοση των σειρών θα ξεκινήσει από το πρώτο επεισόδιο για το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 (καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή, 20:00 ώρα Ελλάδας, και σε επανάληψη 03:00) και για «Τα καλύτερά μας χρόνια», την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου (ημέρες μετάδοσης Πέμπτη και Παρασκευή, 22:00 ώρα Ελλάδας, και σε επανάληψη 09:00).

«Η τούρτα της μαμάς» μεταδίδεται ήδη στην ERT World, κάθε Πέμπτη 23:00 και σε επανάληψη 04:00 Παρασκευή.

Λίγα λόγια για τις σειρές:

«Τα καλύτερά μας χρόνια»
Τέλη δεκαετίας του ’60: η τηλεόραση εισβάλλει δυναμικά στη ζωή μας -ή για να ακριβολογούμε- στο σαλόνι μας. Γύρω από αυτήν μαζεύονται κάθε απόγευμα οι οικογένειες και οι παρέες σε μια Ελλάδα που ζει σε καθεστώς δικτατορίας, ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον, αλλά δεν ξέρει ακόμη πότε θα έρθει αυτό. Εποχές δύσκολες, αλλά και γεμάτες ελπίδα…
Ξεναγός σ’ αυτό το ταξίδι, ο οκτάχρονος Άγγελος, ο μικρότερος γιος μιας πενταμελούς οικογένειας -εξαμελούς μαζί με τη γιαγιά Ερμιόνη-, της οικογένειας Αντωνοπούλου, που έχει μετακομίσει στην Αθήνα από τη Μεσσηνία, για να αναζητήσει ένα καλύτερο αύριο.

Η ολοκαίνουργια ασπρόμαυρη τηλεόραση φτάνει στο σπίτι των Αντωνόπουλων τον Ιούλιο του 1969, στα όγδοα γενέθλια του Άγγελου, τα οποία θα γιορτάσει στο πρώτο επεισόδιο.
Με τη φωνή του Άγγελου δεν θα περιπλανηθούμε, βέβαια, μόνο στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, δηλαδή της ΕΡΤ, αλλά θα παρακολουθούμε κάθε βράδυ πώς τελικά εξελίχθηκε η ελληνική οικογένεια στην πορεία του χρόνου. Από τη δικτατορία στη Μεταπολίτευση, και μετά στη δεκαετία του ’80. Μέσα από τα μάτια του οκτάχρονου παιδιού, που και εκείνο βέβαια θα μεγαλώνει από εβδομάδα σε εβδομάδα, θα βλέπουμε, με χιούμορ και νοσταλγία, τις ζωές τριών γενεών Ελλήνων.

Τα οικογενειακά τραπέζια, στα οποία ήταν έγκλημα να αργήσεις. Τα  παιχνίδια στις αλάνες, τον πετροπόλεμο, τις γκαζές, τα «Σεραφίνο» από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. Τη σεξουαλική επανάσταση με την 19χρονη Ελπίδα, την αδελφή του Άγγελου, να είναι η πρώτη που αποτολμά να βάλει μπικίνι. Τον 17χρονο αδερφό τους Αντώνη, που μπήκε στη Νομική και φέρνει κάθε βράδυ στο σπίτι τα νέα για τους «κόκκινους, τους χωροφύλακες, τους χαφιέδες». Αλλά και τα μικρά όνειρα που είχε τότε κάθε ελληνική οικογένεια και ήταν ικανά να μας αλλάξουν τη ζωή. Όπως το να αποκτήσουμε μετά την τηλεόραση και πλυντήριο…

«Τα καλύτερά μας χρόνια» θα ξυπνήσουν, πάνω απ’ όλα, μνήμες για το πόσο εντυπωσιακά άλλαξε η Ελλάδα και πώς διαμορφώθηκαν, τελικά, στην πορεία των ετών οι συνήθειές μας, οι σχέσεις μας, η καθημερινότητά μας, ακόμη και η γλώσσα μας.

Σκηνοθεσία: Όλγα Μαλέα
Σενάριο: Νίκος Απειρανθίτης, Κατερίνα Μπέη
Παίζουν: Κατερίνα Παπουτσάκη (Μαίρη), Μελέτης Ηλίας (Στέλιος), Υβόννη Μαλτέζου (Ερμιόνη), Τζένη Θεωνά (Νανά), Εριφύλη Κιτζόγλου (Ελπίδα), Δημήτρης Καπουράνης (Αντώνης), Μανώλης Γκίνης (Άγγελος), Γιολάντα Μπαλαούρα (Ρούλα), Αλέξανδρος Ζουριδάκης (Γιάννης), Έκτορας Φέρτης (Λούης), Αμέρικο Μέλης (Χάρης), Ρένος Χαραλαμπίδης (Παπαδόπουλος), Νατάσα Ασίκη (Πελαγία), Μελίνα Βαμπούλα (Πέπη), Γιάννης Δρακόπουλος (παπα-Θόδωρας), Τόνια Σωτηροπούλου (Αντιγόνη), Ερρίκος Λίτσης (Νίκος), Μιχάλης Οικονόμου (Δημήτρης), Τζώρτζια Κουβαράκη (Μάρθα), Αντώνης Σανιάνος (Μίλτος), Mάριος Αθανασίου (Ανδρέας), Μαρία Βοσκοπούλου (Παγιέτ), Νίκος Ορφανός (Μιχάλης), Γιάννα Παπαγεωργίου (Μαρί Σαντάλ), Αντώνης Γιαννακός (Χρήστος), Ευθύμης Χαλκίδης (Γρηγόρης), Δέσποινα Πολυκανδρίτου (Σούλα), Λευτέρης Παπακώστας (Εργάτης 1), Παναγιώτης Γουρζουλίδης (Ασφαλίτης), Γκαλ Α. Ρομπίσα (Ντέμης).

«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»

File photo: Από 8 Φεβρουαρίου στο ERT World η εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά “Χαιρέτα μου τον Πλάτανο”. photo: ERT


Ποιος είναι ο Πλάτανος; Είναι το χωριό του Βαγγέλα του Κυριαζή, ενός γεροπαράξενου που θα αποχαιρετήσει τα εγκόσμια και θα αφήσει την πιο περίεργη διαθήκη. Όχι στα παιδιά του. Αυτά έχει να τα δει πάνω από 15 χρόνια. Θα αφήσει στα εγγόνια του το σπίτι του και μερικά στρέμματα κοντά στο δάσος. Α, ναι. Και τρία εκατομμύρια ευρώ! Μοναδικός όρος στη διαθήκη, να μείνουν τα εγγόνια στο σπίτι του παππού τους, που δεν έχει ρεύμα, δεν έχει νερό, δεν έχει μπάνιο, για έναν ολόκληρο χρόνο! Αν δεν τα καταφέρουν, τότε όλη η περιουσία του Βαγγέλα θα περάσει στο χωριό.

Και κάπως, έτσι, ξεκινάει η ιστορία μας. Μια ιστορία που θα μπλέξει τους μόνιμους κατοίκους του Πλατάνου σε μια περιπέτεια που θα τα έχει όλα. Έρωτες, ίντριγκες, πάθη, αλλά πάνω απ’ όλα γέλιο!

Τα τρία εγγόνια θα κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν στις πρωτόγνωρες συνθήκες του χωριού και οι ντόπιοι θα κάνουν τα πάντα για να τους διώξουν. Ποιος θα είναι ο νικητής σε αυτήν την τρελή κόντρα κανείς δεν ξέρει… Αλλά θα το δούμε σύντομα στις οθόνες μας!
Με γυρίσματα, μεταξύ άλλων, στα γραφικά Καλάβρυτα, στη λίμνη Ζαχλωρού και στο φαράγγι του Βουραΐκού, η σειρά φιλοδοξεί να γίνει το χωριό όλων μας και να μας «φιλοξενήσει» για όλη τη χρονιά.

Στα δύο στρατόπεδα βλέπουμε, από τη μεριά των Πλατανιωτών, τους Πέτρο Φιλιππίδη, Θανάση Κουρλαμπά, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Τάσο Κωστή, Θεοδώρα Σιάρκου, Πηνελόπη Πιτσούλη, Νικολέτα Βλαβιανού, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Θοδωρή Φραντζέσκο, Μιχάλη Μιχαλακίδη, Αντώνη Στάμο, Τζένη Κάρνου, Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά, Τζένη Διαγούπη, Θοδωρή Ρωμανίδη.

Στην αντίπαλη πλευρά, οι Αθηναίοι είναι οι Πηνελόπη Πλάκα, Ηλίας Ζερβός, Μαίρη Σταυρακέλλη, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου, Γιωργής Τσουρής, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος και Φοίβος Ριμένας.

Στον ρόλο του Βαγγέλα ο Γιάννης Μόρτζος.
Σκηνοθεσία: Αντρέας Μορφονιός
Σκηνοθέτες μονάδων: Θανάσης Ιατρίδης, Αντώνης Σωτηρόπουλος
Σενάριο: Άγγελος Χασάπογλου, Βιβή Νικολοπούλου, Μαντώ Αρβανίτη, Ελπίδα Γκρίλλα, Αντώνης Χαϊμαλίδης, Αντώνης Ανδρής.
Επιμέλεια σεναρίου: Ντίνα Κάσσου
Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Φιλιππίδης (Παρασκευάς), Πηνελόπη Πλάκα (Κατερίνα), Θοδωρής Φραντζέσκος (Παναγής), Θανάσης Κουρλαμπάς (Ηλίας), Τάσος Κωστής (Χαραλάμπης), Θεοδώρα Σιάρκου (Φιλιώ), Νικολέττα Βλαβιανού (Βαρβάρα), Αλέξανδρος Μπουρδούμης (παπα-Αντρέας), Ηλίας Ζερβός (Στάθης), Μαίρη Σταυρακέλλη (Μυρτώ), Τζένη Διαγούπη (Καλλιόπη), Αντιγόνη Δρακουλάκη (Κική), Πηνελόπη Πιτσούλη (Μάρμω), Γιάννης Μόρτζος (Βαγγέλας), Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος (Τζώρτζης), Γιωργής Τσουρής (Θοδωρής), Τζένη Κάρνου (Χρύσα), Ανδρομάχη Μαρκοπούλου (Φωτεινή), Μιχάλης Μιχαλακίδης (Κανέλλος), Αντώνης Στάμος (Σίμος), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Τούλα), Φοίβος Ριμένας (Λουκάς)
Εκτέλεση Παραγωγής: Ι. Κ. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ & ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ Α.Ε.

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η ανάρτηση της Τζένιφερ Άνιστον για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου [photo]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: