Επίθεση στο γραφείο της Κεραμέως: Δεν θα φοβίσουν την υπουργό και την κυβέρνηση, λέει ο εκπρόσωπος

File Photo Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές μέσω ΚΥΠΕ




«Τραμπούκοι πέταξαν τρικάκια με απειλητικό περιεχόμενο σήμερα στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Αν νομίζουν ότι με αυτό το λόγο θα φοβίσουν την υπουργό και την κυβέρνηση, ώστε να μην προχωρήσουν οι αλλαγές στα ΑΕΙ κάνουν λάθος».

Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Σημειώνει ότι η βία δεν έχει θέση ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε στην κοινωνία και ότι τα ΑΕΙ είναι χώροι γνώσης και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών κι όχι χώροι ανομίας και τραμπουκισμών.

«Οι αλλαγές θα προχωρήσουν γιατί αυτό απαιτεί η μεγάλη πλειονότητα των φοιτητών, των καθηγητών και της κοινωνίας» προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίθεση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, έγινε αργά το βράδυ της Τετάρτης, όπου άγνωστοι έριξαν τρικάκια και μετά εξαφανίστηκαν.

Μεταξύ των μηνυμάτων ήταν τα εξής: «Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία, τις πειθαρχικές διώξεις και τις διαγραφές φοιτητών/φοιτητριών», «Όχι στη νέα βάση αποκλεισμού από τη Τριτοβάθμια εκπαίδευση», «Έξω η αστυνομία από τις σχολές», με αφορμή προφανώς το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που προωθεί η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω νομοσχέδιο έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς και εκπαιδευτικούς και φοιτητικούς φορείς.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η κ. Κεραμέως μίλησε για «παρέμβαση» από εκείνους «που υπερασπίζονται την παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια, την ανεξέλεγκτη είσοδο και την “αιωνιότητα” στη φοίτηση».

Ισοπεδώθηκε το ξενοδοχείο «Τσάμης»: Ισχυρή έκρηξη στην Καστοριά, άμορφη μάζα το κτίριο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: