Επεισόδια με χημικά και προσαγωγές στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Διαδηλωτές συμμετέχουν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια κατά του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, Αθήνα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα σήμερα το μεσημέρι, στη διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ομάδα διαδηλωτών που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία 5.000 περίπου ατόμων, συνεπλάκησαν με άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων στην προσπάθεια τους να σπάσουν το φραγμό των αστυνομικών που είχαν παραταχθεί μπροστά από το μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη.

Τα ΜΑΤ έκαναν  χρήση χημικών ενώ έγιναν και προσαγωγές.

Οι συγκεντρωμένοι που παραμένουν στο χώρο, αντιδρούν στο νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ καθώς επίσης και στην ίδρυση ειδικής αστυνομικής ομάδας στα πανεπιστήμια καθώς και σε σειρά άλλων θεμάτων.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας ενώ κλειστός παραμένει με εντολή της Αστυνομίας ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: