Αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε Αττική και Πελοπόννησο: Πυρκαγιά λόγω βραχυκυκλώματος…

Black out σημειώθηκε σε πολλές περιοχές της Αττικής λόγω φωτιάς σε ΚΥΤ στον Ασπρόπυργο. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο λεκανοπέδιο Αττικής και στην Πελοπόννησο ύστερα από τις εκτεταμένες διακοπές που σημειώθηκαν λίγο μετά τις 23:00 χθες Κυριακή εξαιτίας πυρκαγιάς στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο.

Σημείωνουμε ότι σε πολλές περιοχές της Αττικής από το Παγκράτι μέχρι το Περιστέρι, τον Πειραιά και ένα κομμάτι της Πελοποννήσου επικράτησε μπλακ άουτ επικράτησε και η Πυροσβεστική έδωσε ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική ήταν σε εξέλιξη μέχρι τα ξημερώματα και εξελίχθηκε καλά, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο πυροσβεστικό σώμα.

Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις του ΑΔΜΗΕ, η πυρκαγιά προκλήθηκε εξαιτίας βραχυκυκλώματος σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές του ΚΥΤ.

Επιτόπου μετέβησαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή.

  • Σε ποιες περιοχές έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση

Στην Αττική επανηλεκτροδοτήθηκαν το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη· στη Δυτική Αττική οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα.

Στην Πελοπόννησο, οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται ασταμάτητα προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθούν μεμονωμένες αναχωρήσεις στις περιοχές που επηρεάστηκαν, αναφέρει ο Διαχειριστής.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Μεικτό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος μετέβη με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, για την διερεύνηση των αιτιών που την προκάλεσαν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η κατάσταση στον τόπο της πυρκαγιάς είναι βελτιωμένη, ωστόσο η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμα υπό πλήρη έλεγχο και συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση.

Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, με την συνδρομή ειδικού οχήματος κατάσβεσης πυρκαγιών διυλιστηρίων και από δυνάμεις της ΕΜΑΚ, οι οποίες είναι σε πλήρη ανάπτυξη, παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά δεν πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις, καθώς παραμένει ο κίνδυνος λόγω της υπερυψηλής τάσης του ρεύματος.

Στον τόπο της πυρκαγιάς παραμένουν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς συντονίζει από το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Δευτέρα και Τρίτη η κακοκαιρία θα “χτυπήσει” σε πολλές περιοχές: Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: