Eπενδυτής ετών 12: Θησαυρίζει αγοράζοντας μετοχές, με ίνδαλμα τον Μπάφετ [video]

File photo: Ο 12χρονος Νοτιοκορεάτης Κουόν Τζουν ο οποίος αγοράζοντας στοχευμένες μετοχές είχε κέρδη 43% μέσα σε ένα χρόνο. Screenshot via TouTube




Eίναι μόλις 12 ετών, αγαπημένη του ενασχόληση η παρακολούθηση των οικονομικών ειδήσεων και όνειρό του να γίνει ο επόμενος Ουόρεν Μπάφετ:

Πρόκειται για τον Νοτιοκορεάτη Κουόν Τζουν ο οποίος έχει σημαντικές προοπτικές να κάνει πράξη το όνειρό του καθώς ήδη οι έξυπνες επενδύσεις του στο χρηματιστήριο του έχουν αποφέρει κέρδη της τάξης του 43% μέσα σ’ ένα χρόνο.

Ο Κουόν ξεκίνησε προσπαθώντας αρχικά να πείσει τη μαμά του – ήταν μόλις 11 ετών τότε – να του ανοίξει έναν λογαριασμό  25 εκατ. γουάν (περί τα 22.400 δολάρια), την εποχή  που ο νοτιοκορεάτικος δείκτης Kospi είχε μόλις ξεκινήσει να ανακάμπτει μετά την μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας.

«Έπεισα τους γονείς μου να το κάνω αυτό, γιατί πίστεψα έναν ειδικό που έλεγε στην τηλεόραση ότι αυτή είναι μια ευκαιρία που εμφανίζεται μια φορά στα δέκα χρόνια», δηλώνει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «Πρότυπό μου είναι ο Ουόρεν Μπάφετ», ο διάσημος Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επενδυτής.

«Αντί να κάνω βραχυπρόθεσμες ημερήσιες συναλλαγές θέλω να διατηρήσω την επένδυσή μου για 10 έως και 20 χρόνια και ελπίζω να μεγιστοποιήσω τις αποδόσεις μου» συμπληρώνει αναλύοντας την στρατηγική του…

Οι νεαροί ταλαντούχοι επενδυτές είναι μία νέα μανία που εξαπλώνεται στη Νότια Κορέα και μάλιστα με την έγκριση και παρότρυνση των γονέων που βλέπουν τα ποσοστά της νεανικής ανεργίας να φτάνουν στο πρωτοφανές για τη χώρα ποσοστό του 27,2% και τα πτυχία να μην εγγυώνται το λαμπρό μέλλον που θα ήθελαν για τα τέκνα τους.

«Αναρωτιέμαι αν σε αυτή την εποχή ένα πτυχίο κολεγίου θα ήταν τόσο σημαντικό», δηλώνει ευθαρσώς η μητέρα του Κουόν, που θεωρεί μοναδικό το γιο της και πιστεύει ότι υπό τις σημερινές συνθήκες ακόμη και η καλύτερη εκπαίδευση δεν θα πρόσφερε πολλά λόγω των μειωμένων ευκαιριών εργασίας.

Εχοντας άφθονο ελεύθερο χρόνο στο σπίτι καθώς τα σχολεία έκλεισαν λόγω πανδημίας, ο Κουόν έφτιαξε μια λίστα επιθυμιών που αφορούσε, τί άλλο, τι μετοχές ήθελε να αγοράσει. Κάτι που έκανε σταδιακά ξεκινώντας από τις μετοχές της μεγαλύτερης εταιρίας της χώρας για messenger apps, την  Kakao Corp., και φτάνοντας στον μεγαλύτερο παγκοσμίως κατασκευή memory chips, την Samsung Electronics Co., αλλά και την αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai Motor.

“Αντί να πηγαίνω σε καλά σχολεία όπως το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ, καλύτερα να γίνω μεγάλος επενδυτής. Ελπίζω επίσης να κάνω σημαντική φιλανθρωπική δουλειά”, λέει ο 12χρονος Κουόν.

 

Με πληροφορίες από Reuters

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: