Επαφές Πετρίδη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και Αρχηγό ΓΕΕΔ της Ιορδανίας: Με τον υπουργό Άμυνας των ΗΑΕ συναντάται την Τρίτη

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης. ΚΥΠΕ
Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Αχμέτ Ζακί και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΔ) της Ιορδανίας,

Αντιστράτηγο Γιουσέφ Χουνεΐτι είχε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης, στο πλαίσιο της ετήσιας Διεθνής Αμυντική Έκθεσης IDEX 2021 που πραγματοποιείται στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αύριο, Τρίτη, είναι προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Πετρίδη, με τον Υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mohamed Bin Ahmad AL Bowardi. Κατά τις επαφές του ο Υπουργός Άμυνας συνοδεύεται από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.

Όπως αναφέρεται στον λογαριασμό του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου στο Twitter, η συνάντηση του κ. Πετρίδη με τον ΥΠΑΜ της Αιγύπτου ήταν όπως πάντα εγκάρδια και αποτελεσματική. Σημειώνεται πως «η ισχυρή διμερής αμυντική συνεργασία (Κύπρου – Αιγύπτου) συμβάλει στην ασφάλεια και στην σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο».

Εξάλλου, αναφορικά με τη συνάντηση του κ. Πετρίδη με τον Αρχηγό ΓΕΕΔ της Ιορδανίας, αναφέρεται στον λογαριασμό του Υπουργείου Άμυνας στο Τουίτερ ότι συζητήθηκε «η περιφερειακή συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας καθώς και προοπτικές μελλοντικών διμερών και τριμερών συνεργιών».

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Αμυντικής Έκθεσης ο Υπουργός Άμυνας αναμένεται να έχει επαφές και με άλλους ομολόγους του, καθώς στην έκθεση συμμετέχει αριθμός Υπουργών Άμυνας από χώρες του Αραβικού Κόλπου, της Μέσης Ανατολής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΚΥΠΕ, Κώστας Σταυρινός
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

 

Ένας θάνατος και 131 κρούσματα κορωναϊού στην Κύπρο τη Δευτέρα σύμφωνα με υπουργείο Υγείας

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: